Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pomazánku z ředkviček nebo ředkve | recept

Pomazánka z ředkviček nebo ředkve | recept. V jarních měsících je na trhu přebytek ředkviček za příznivou cenu. Ředkvičky konzumujeme většinou čerstvé, ale připravují se z nich různé zajímavé pokrmy. Ředkvičky mají vysokou nutriční hodnotu, obsahují vitaminy a minerální soli prospěšné našemu organismu. Konzumovat se mohou i mladé listy.

Co je potřeba

  • 10-15 ks ředkviček
  • 100 g Lučiny
  • 2 natvrdo vařená vejce
  • sůl
  • zelená nať
  • 4 plátky šunky
  • celozrnné pečivo
1

V misce utřeme Lučinu se solí a vaječnými žloutky. Přidáme jemně nastrouhané bílky a vymícháme. Pak doplníme zvoleným druhem bylinkové natě.

2

Ředkvičky nebo kousek bílé ředkve omyjeme a nastrouháme. Při strouhání na struhadle s menšími oky se bude uvolňovat více vody, ale pomazánka bude jemnější. Při strouhání na klasickém „jablkovém“ struhadle bude konzistence pomazánky hrubší. Přebytečnou tekutinu nevyléváme, ale vypijeme, prospívá trávení. Ředkvičky přidáme do misky se sýrem a vejci a promícháme. Ochutnáme, případně dokořeníme podle chuti.

3

Pomazánku mažeme na celozrnné pečivo a spotřebujeme ji tentýž den. Druhý den zelenina uvolní hodně vody a pomazánka už není moc chutná. Jestliže ředkvičky nejsou moc šťavnaté a pomazánka je příliš hustá, zřeďte ji přidáním mléka nebo jogurtu. Zdobit můžete posekanými ředkvičkovými lístky.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Ředkvičkové placky | recept. Ředkvičky jsou jedním z prvních jarních zeleninových druhů. Objevují se již v průběhu května (skleníkové dříve). Nejlepší…