1

Základním předpokladem pro přípravu pomazánky z uzeného masa je samozřejmě skutečnost, že máte v lednici kousek uzeného masa. Pokud máte více času na přípravu, můžete si uzené maso připravit předem, neboť je ho třeba nejprve uvařit.

2

Vařené uzené maso pomelete. Před tím si ještě uvaříte vejce natvrdo a obě suroviny necháte dostatečně vychladnout.

3

Kdo má rád majonézu, tak ji smíchá s plnotučnou nebo francouzskou hořčicí. Vyznavači zdravější stravy nebo diety mohou majonézu v pomazánce z uzeného masa nahradit bílým jogurtem. Nic se tím nezkazí a na chuti pomazánky to ani nepoznáte.

4

Do směsi majonézy či jogurtu s hořčicí přidáte pomleté uzené maso, na kostičky nakrájená vejce a vše důkladně promícháte, nebo rozmixujete.

5

Jinou variantou receptu na pomazánku z uzeného masa je, že místo vajíček použijete sýr, který utřete s majolkou, nebo také předvařené brambory.

6

Vznikne jakási omáčka, kterou podle chutí osolíte, opepříte nebo můžete přidat i svá další oblíbená koření. Nesmí chybět česnek, který nejprve prolisujete, nebo utřete nožem na prkénku. Někdo přidává ještě nastrouhaný křen a karotku, což ještě zvýší pikantnost pomazánky. Pokud nemáte po ruce křen, můžete jej nahradit na drobnou nakrájenou cibulí.

7

Samozřejmě, že před podáváním nebo namazáním pomazánky z uzeného masa je lepší nechat výslednou hmotu vychladit a ztuhnout v lednici. Lépe se pak zpracovává.

8

Nejlepší je pomazánka z uzeného masa namazaná na pečivo nebo topinky. Dozdobit ji můžete podle své fantazie, aby barevný efekt podpořil chuť. Vhodná je čerstvá nasekaná petrželka, pažitka, červená paprika, pórek, ale i další druhy zeleniny.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (3 votes)