Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat rajskou polévku s fazolkami | recept

Jak udělat rajskou polévku s fazolkami | recept. Rajskou polévku s fazolkami si uděláme z čerstvých rajčat, pokud ale nebude zbytí, použijte alespoň konzervovaná drcená rajčata. Na krémové rajské polévce s fazolkami si pochutnáte. Rajskou polévku budeme podávat s opečenou žemlí.

Co je potřeba

4 porce:
250 g čerstvých fazolek
400 g drcených rajčat
750 ml masového vývaru
200 ml červeného vína
40 g másla
2 žemle
2 malé šalotky
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
mletý pepř
sůl
cukr

1

Žemli nakrájíme na kostičky a opečeme.

2

Šalotku s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Fazolky očistíme. Větší lusky přepůlíme.

3

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a jen krátce orestujeme.

4

Přilijeme drcená rajčata, víno a vývar. Opepříme a na mírném ohni vaříme 10 minut.

5

Do hrnce s rajskou polévkou přidáme fazolové lusky a chvilku je povaříme.

6

Když změknou, rajskou polévku dochutíme solí, pepřem a cukrem.

7

Rajskou polévku podáváme s opečenou žemlí.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.