Co je potřeba

4 porce:
250 g čerstvých fazolek
400 g drcených rajčat
750 ml masového vývaru
200 ml červeného vína
40 g másla
2 žemle
2 malé šalotky
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
mletý pepř
sůl
cukr

1

Žemli nakrájíme na kostičky a opečeme.

2

Šalotku s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Fazolky očistíme. Větší lusky přepůlíme.

3

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a jen krátce orestujeme.

4

Přilijeme drcená rajčata, víno a vývar. Opepříme a na mírném ohni vaříme 10 minut.

5

Do hrnce s rajskou polévkou přidáme fazolové lusky a chvilku je povaříme.

6

Když změknou, rajskou polévku dochutíme solí, pepřem a cukrem.

7

Rajskou polévku podáváme s opečenou žemlí.

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)