Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat řez Mraky | recept

Řez Mraky | recept. Smetanovo-pudinkový dezert s korpusem z odpalovaného těsta je výborný při teplých letních dnech. Řez Mraky každého osvěží a milovníky sladkého potěší. Jak si připravit jednoduchý, osvěžující a nesmírně lahodný dezert řez Mraky Vám poradí následujcí řádky.

Co je potřeba

Korpus:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g oleje
  • 400 ml vody
  • špetka soli
  • 7 vajec

Pudinková náplň:

  • 1/4 litru mléka
  • 1 ks vanilkový pudink
  • 2 lžíce cukru
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 ks smetana ke šlehání
  • 1 ks ztužovač šlehačky

Tvarohová náplň:

  • 1 tvaroh z vaničky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 ks smetana ke šlehání
  • 1 ks ztužovač šlehačky
1

Připravíme odpalované těsto. V hrnci smícháme olej s vodou a solí, až začne směs vařit, přisypeme mouku a mícháme dokud se těsto bude lepit na vařečku. Jakmile se těsto přestane lepit. Těsto necháme vychladnout.

2

Do vychladlého těsta přidáme všechna vajíčka (neoddělujeme žloutky) a vyšleháme v hustou lepivou hmotu, kterou rozetřeme na plech s pečícím papírem.

3

Pečeme dozlatova při teplotě 180 °C po dobu cca 10-15 minut. Po upečení nevypadá těsto příliš vábně. Nenechte se zmást a odradit. Těsto necháme vychladnout. Po vychladnutí rozpůlíme těsto na dvě stejné části. Recept na odpalované těsto ZDE: Jak udělat odpalované těsto – POSTUP

4

Vyšleháme smetanu se ztužovačem a dávku rozdělíme na půl. Do první dávky zašleháme tvaroh z vaničky a 2 lžíce moučkového cukru. Z pudinku, cukru a mléka uvaříme hustý pudink. Vychladlý pudink vyšleháme se zbytkem šlehačky (vyšlehaná smetana se ztužovačem).

5

Nejdříve na korpus navrstvíme tvarohovou a teprve potom pudinkovou náplň. Přiklopíme druhým korpusem a dáme vychladit do lednice. Přeji dobrou chuť!

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct Šalamounovy řezy | recept
Šalamounovy řezy | recept. Tento recept na Šalamounovy řezy znám již odmalička. Vcelku brzy jsem ho pak začala péct sama, je to šťavnatý koláč, který…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.