Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat řez Mraky | recept

Řez Mraky | recept. Smetanovo-pudinkový dezert s korpusem z odpalovaného těsta je výborný při teplých letních dnech. Řez Mraky každého osvěží a milovníky sladkého potěší. Jak si připravit jednoduchý, osvěžující a nesmírně lahodný dezert řez Mraky Vám poradí následujcí řádky.

Co je potřeba

Korpus: 300 g hladké mouky 100 g oleje 400 ml vody špetka soli 7 vajec Pudinková náplň: 1/4 litru mléka 1 ks vanilkový pudink 2 lžíce cukru 1 ks vanilkový cukr 1 ks smetana ke šlehání 1 ks ztužovač šlehačky Tvarohová náplň: 1 tvaroh z vaničky 2 lžíce moučkového cukru 1 ks smetana ke šlehání 1 ks ztužovač šlehačky

1

Připravíme odpalované těsto. V hrnci smícháme olej s vodou a solí, až začne směs vařit, přisypeme mouku a mícháme dokud se těsto bude lepit na vařečku. Jakmile se těsto přestane lepit. Těsto necháme vychladnout.

2

Do vychladlého těsta přidáme všechna vajíčka (neoddělujeme žloutky) a vyšleháme v hustou lepivou hmotu, kterou rozetřeme na plech s pečícím papírem.

3

Pečeme dozlatova při teplotě 180 °C po dobu cca 10-15 minut. Po upečení nevypadá těsto příliš vábně. Nenechte se zmást a odradit. Těsto necháme vychladnout. Po vychladnutí rozpůlíme těsto na dvě stejné části. Recept na odpalované těsto ZDE: Jak udělat odpalované těsto – POSTUP

4

Vyšleháme smetanu se ztužovačem a dávku rozdělíme na půl. Do první dávky zašleháme tvaroh z vaničky a 2 lžíce moučkového cukru. Z pudinku, cukru a mléka uvaříme hustý pudink. Vychladlý pudink vyšleháme se zbytkem šlehačky (vyšlehaná smetana se ztužovačem).

5

Nejdříve na korpus navrstvíme tvarohovou a teprve potom pudinkovou náplň. Přiklopíme druhým korpusem a dáme vychladit do lednice. Přeji dobrou chuť!

Autor: Marketa Kralova | Zobrazit autorská práva

fotografie: archiv autorky

Hodnocení
poetkavlasta (neověřeno) | Ne, 06/14/2015 - 16:52

Děkuji za recept řez MRAKY, zdá se být jednoduchý a lehký, tak ho vyzkouším.
Podobně jsem dělávala žloutkové řezy, ale odpalované těsto nahoře bylo někdy tvrdé a špatně se krájelo. Moučník je dobré ho uložit do ledničky v igelitovém sáčku, nebo pokryté folií či alobalem. Aby celý moučník provlhnul Vlasta

Další zajímavé články

Jak připravit Boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…