Co je potřeba

Na 12 kusů trubiček cannoli:

  • 200 g hladké mouky
  • 20 g cukru krystal
  • 20 g másla
  • 1 vejce
  • 50 ml bílého vína
  • 1 bílek (na slepení konců)
  • rostlinný olej na smažení

Na náplň do trubiček:

  • 500 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1ks vanilkový cukr
  • jahody
1

Pusťme se nejprve do těsta na cannoli trubičky. Do mísy si navážíme hladkou mouku, cukr, máslo, přidáme víno a jedno vejce. Vypracujeme spíše tuhé těsto, které zabalíme do potravinové folie a dáme na hodinku do lednice.

2

Po odležení těsto rozválíme a vykrojíme vetším vykrajovátkem nebo hrníčkem kolečka. Nachystáme si kovové trubičky na kremrole a kolečka na ně namotáme. Aby se nám konce koleček neodlepovaly od sebe, přilepíme je jednoduše vaječným bílkem.

3

Trubičky „cannoli Siciliani“, jak dezert označují v Itálii, se nejprve smaží a poté plní sladkou krémovou náplní (obvykle z ricotty). Jakmile máme tedy všechna kolečka namotaná na válečky, na pánvi nebo ve fritéze rozpálíme olej a začneme trubičky smažit tak, aby byly ze všech stran dozlatova usmažené.

4

Usmažené trubičky vyndáme z pánve a položíme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný olej. Jakmile trubičky vychladnou, sundáme je z plechových trubiček, které jsme pro tento účel použili. Trubičky máme přichystané, pusťme se do jejich plnění.

5

Na náplň do sicilských trubiček cannoli si nachystáme tvaroh rozšlehaný s moučkovým a vanilkovým cukrem. Hotovou tvarohovou náplň umístíme do cukrářského pytlíku a trubičky jí plníme. Máme téměř hotovo.

6

Trubičky cannoli nakonec dozdobíme jahodami a posypeme moučkovým cukrem. Zákusek můžeme konečně podávat.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (16 votes)