Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat svíčkové medailonky | recept

Jak udělat svíčkové medailonky | recept. Na přípravu minutek používáme také roštěnec, vepřové kotlety a vepřovou panenku. Začneme tím, že svíčkové maso odblaníme. Více v mém receptu.

Co je potřeba

400 – 600 g svíčkové
sůl
mletý pepř
hladká mouka
2 lžíce másla

1

Svíčkové maso odblaníme a nakrájíme na 8 - 12 řezů po 50 g.

2

Svíčkové maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a velmi mírně poprášíme hladkou moukou.

3

Na rozehřátém oleji svíčkové medailonky opečeme z obou stran.

4

Snížíme teplotu a přidáme máslo.

5

Svíčkové medailonky podáváme s hranolkami nebo dušenou rýží.

Do svíčkového masa při obracení nepícháme, aby šťáva nevytekla.

Vyzkoušejte tyto snadné marinády:
-sůl, pepř, olej
-sůl, sójová omáčka, olej
-sůl, grilovací koření, jogurt, olej

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, kte…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.