Jak udělat vařený a nevařený jahodový sirup | recept
13. Červen 2022
Jahodový sirup | recept. Jahodové sirupy patří mezi nejoblíbenější ovocné šťávy. Na přípravu sirupu spotřebujeme jahody měkké, přezrálé a drobnější, které se nehodí na kompotování. Jahodovou šťávu si můžeme připravit dvěma způsoby, zastudena nebo zahřátím. Oba způsoby jsou popsány v článku. Všechny jahodové konzervy jsou velmi náchylné k plesnivění, proto při jejich výrobě udržujeme úzkostlivě čistotu jak plodů, tak všeho nádobí. Lahve před plněním můžeme preventivně vypláchnout alkoholem. Otevřené láhve s jahodovým sirupem uchováváme v chladničce.
Co je potřeba
- dobře vyzrálé až přezrálé jahody
- cukr
- kyselina citronová
- voda
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit hustou jahodovou šťávu – džus | recept
Jahodová šťáva | recept. Následující recept vám poradí, jak si vyrobit domácí jahodový koncentrát na přípravu osvěžujícího nápoje. Jahodová sezona je…
Jak udělat domácí malinovku | recept na sirup do vody
Domácí malinovka | recept na sirup do vody. Domácí ovocné sirupy připravujeme nejlépe z aromatických plodů – malin, jahod, ostružin, borůvek, rybízu n…
Jak z cizrny a kokosové mouky upéct šťavnatý bezlepkový koláč | recept pro celiaky
Moučník bez lepku s nápaditým zakomponováním cizrny, která je ve své rozmixované podobě doplněná kokosovou moukou, zvláčněná jablečným pyré i šťa…
Jak uvařit povidla z třešní | recept
Povidla z třešní | recept. Třešně obsahují i více než 80 % vody a asi 18 % ovocného cukru, minerály a vitaminy. Zlepšují trávení, jsou doporučovány př…
Jak na měkké ovesné tyčinky ze sušených datlí | recept
Jak na měkké ovesné tyčinky ze sušených datlí | recept. Měkké, šťavnaté, sladce voňavé a v chuti netradiční. Tyčinky, které jsou ke vší své dokon…
Diskuze k článku