Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vepřové rizoto | recept

Jak udělat vepřové rizoto | recept. Vepřové rizoto - to je tradiční jídlo, o které není snad v každé restauraci nouze. Pokud si s receptem na přípravu vepřového rizota nevíte rady či si nejste jisti, tady je můj recept. Jako obměnu můžete použít jiné maso, známé je též kuřecí rizoto.

Co je potřeba

2 lžíce oleje
cibule
300 – 400 g vepřového masa
sůl
mletý pepř
150 g žampionů
červená paprika
2 menší rajčata
100 ml bílého vína
300 – 400 g dušené rýže
petrželka

1

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme. Doplníme nakrájenou paprikou, rajčaty, osolíme, opepříme a dusíme.

2

Vmícháme plátky žampionů, podlijeme vínem, a když se alkohol vydusí, přidáme dušenou rýži.

3

Rizoto podle chuti přisolíme, prohřejeme.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.