Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat výborný hovězí Stroganoff | recept

01. Červenec 2012

Hovězí Stroganoff nebo hovězí Stroganov je původem ruský pokrm pocházející z 19. století, první známý recept na hovězí Stroganoff pochází z roku 1861 – Govjadina po-strogonovski, s gorchitseju, čili v anglické variaci „Beef à la Stroganov, with mustard“, tedy hovězí Stroganov s hořčicí. Uděljte si pravý Stroganoff podle tohoto videoreceptu krok za krokem.

Co je potřeba

Ingredience pro 4 osoby: 600 g hovězího filé, 200 g žampionů, 200 g zakysané smetany, 0,5 dl červeného vína, 4 kyselé sterilované okurky, 3 lžíce olivového oleje, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička hořčice, 1 lžička worcesteru, sůl, mletý bílý pepř, vývar dle potřeby

Autor: chorche
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Recept na pepřové steaky v pivu. Výborné s grilovanou zeleninou. Pepřové steaky v pivu jsou skvělou kulinářskou delikatesou pro opravdové labužníky, p…
Obrázek není k dispozici
Recept na grilovaný rumpsteak. Rumpsteak - romsteak, je steak z vysokého roštěnce ve Francii zvaného culotte. o různé velikosti, respektive síle. Ve F…
Obrázek není k dispozici
Recept na masové kuličky. Blíží se letní grilování? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept. Recept na masové kuličky je zajímavý, jídlo chutné a nepříliš…