Co je potřeba

300 až 500 gramů žampionů, 2 vejce, hladká mouka, bramborový škrob Solamyl, olej nebo tuk na smažení, sýr na strouhání

1

Smažené žampiony v těstíčku jsou jednoduchým receptem, pracně nenáročné, jejich příprava nevyžaduje mnoho času. Žampiony umyjeme, seřízneme částečně nožku (část ji může v kloboučku zůstat) tak, aby se daly z obou stran osmahnout. Odříznuté nožky použijeme na osmažení také, je škoda je znehodnotit. Stáhneme vrchní blanku z kloboučku žampionu.

2

Nastrouháme sýr na hrubém struhadle, rozšleháme 2 až 3 celá vajíčka se 2 lžícemi hladké mouky, mouku můžeme nahradit bramborovým škrobem Solamyl. Do rozšlehané směsi vmícháme nastrouhaný sýr, která tímto máme připravenou k obalování žampionů.

3

Umyté a oloupané žampiony obalíme v sýrové směsi a pohotově dáme na rozpálenou pánev s olejem (tukem), aby směs nestékala. Opékáme z každé strany asi 7 minut. Při smažení žampiony nepropichujeme, aby z nich nevytékala šťáva. Hotové podáváme s nějakou přílohou, nebo s pečivem. Chutnají skvěle i jako samostatný pokrm.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3
Average: 3 (1 vote)