Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat zapečený chleba s brokolicí | recept

Už jste brokolici vyzkoušeli na všechny možné způsoby? Jak by ne, vždyť tato zdravá zelenina umožňuje bezpočet variant a ještě se nám nepřejedla. Brokolice se stává stále častější součástí takzvaného zdravého jídelníčku. A tak jíme brokolici jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu, ale poslouží také jako dobrá snídaně nebo večeře. Pokud se chcete víc nasytit a vaši představu by splnil chléb, zapečte jej s brokolicí. Příprava je rychlá, jednoduchá i úsporná. A navíc – určitě si pochutnáte.

Co je potřeba

  • 6 krajíců chleba
  • 250 g měkkého salámu (kuřecí, gothaj)
  • 100 g Eidamu
  • 2 až 3 vejce
  • menší brokolice
  • kečup
  • sůl, pepř
1

Připravíme si všechny suroviny. Chleba máme buď nakrájený již od výrobce, anebo jej sami nakrájíme na přiměřeně slabé krajíce. Brokolici uvaříme – nejdříve ji omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme ji krátce, jen 5 až 7 minut, necháme na talíři vychladnout.

2

Sýr můžeme použít Eidam, ale stejně vhodný je Madeland nebo jakýkoliv tuhý sýr spolu s měkkým salámem. Obojí máme připravené vcelku, nyní nastrouháme na hrubém struhadle. Jde to velmi snadno, vše máme nastrouhané během chvilky.

3

Přidáme nakrájenou brokolici na malé kousky. Tuhou stonkovou část brokolice odřízneme a do pomazánky ji nepoužijeme. Rozklepneme do nastrouhané směsi dvě až tři celá slepičí vejce, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

4

Krajíce chleba potřeme kečupem a navrch připravenou směsí. Připravené a namazané chleby klademe na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme jen 7 až 10 minut na 170 stupňů. Ještě teplé zapečené chleby podáváme k čaji nebo kávě. A nutno dodat, že chutnají skvěle.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit pizzabagety | recept
Pizzabagety | recept. Kdo by neměl rád rozpečené pečivo, obyčejné topinky se však mohou snadno přejíst. Díky několika rafinovaným fíglům pizzabagety n…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.