Zelné placky ze syrového zelí | recept. Vyzkoušejte zelné placky trochu jinak podle dnešního receptu. Jsou výborné teplé a studené chutnají možná ještě více. Placičky se mohou podávat při různých příležitostech jako součást pohoštění. Věřím, že vám zachutnají stejně jako mně.
Co je potřeba
Těsto:
400 g vařených brambor
170 g hrubé mouky
1 vejce
1/2 lžičky soli
Náplň:
250 g kysaného zelí
100 g škvarků
1 menší cibule
sůl
mletý pepř
lžíce sádla
volitelně tvrdý sýr na posyp
1
Začněte tím, že si nejprve připravíte náplň. Na sádle osmahněte cibuli pokrájenou na kostičky. Přidejte vymačkané zelí, škvarky, osolte a opepřete. Společně vše promíchejte a odstavte. Zelí musí zůstat syrové.
2
Uvařené brambory, nejlépe z předešlého dne, nastrouhejte najemno a promíchejte se solí a moukou. Přidejte celé vejce a rukama vypracujte tužší nelepivé těsto.
3
S bramborovým těstem se musí pracovat ihned po dokončení, jinak řídne, proto ihned pokračujte. Na podložce těsto podsypte moukou a vyválejte na plát asi půl centimetru silný. Vykrajujte kolečka taková, aby vám vyhovovala velikost. Nemusíte mít speciální vykrajovátko, stejně dobře poslouží hrnek nebo sklenička.
4
Vykrájená kolečka z bramborového těsta poskládejte na plech vyložený papírem na pečení. Na každé kolečko lžící navrstvěte náplň a jestliže máte rádi sýr, trochu ho přidejte navrch. Pečte ve vyhřáté troubě při 190 °C do zrůžovění.
Tipy
Tip:
Škvarky můžete zaměnit za kostičky slaniny nebo uzeného masa.
Ředkvičkové placky | recept. Ředkvičky jsou jedním z prvních jarních zeleninových druhů. Objevují se již v průběhu května (skleníkové dříve). Nejlepší…
Kedlubny plněné masovou náplní | recept. Zelenina, plněná ochuceným mletým masem, nemusí být jen všeobecně známá paprika. Plnit jdou i jiné druhy např…
Zadělávaná kapusta s uzeným masem | recept. Typické zimní jídlo našich babiček, to je náš další recept, který můžete podle tohoto postupu uvařit. Kdys…
Diskuze k článku