Přejít k hlavnímu obsahu

Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě

Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě | recept na grilované vepřové maso a medovou marinádu. Doporučuji vyzkoušet následující marinádu na maso. Je extrémně jednoduchá a výsledek vás rozhodně překvapí. Jen prosím nezaměňujte čerstvé bylinky za sušené, chuť je pak úplně jiná. Sušená bazalka chutná spíše jako máta, čerstvou bazalku podle mého názoru plnohodnotně nenahradíte. I bazalka koupená v supermarketu udělá v tomto případě lepší službu než sušená.

Co je potřeba

  • vepřové kotlety
  • 50 ml citronové šťávy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • mletý pepř
  • nať tymiánu
  • bazalka
1

Vepřové kotlety (krkovici) nakrájejte na plátky. Okraje nařízněte, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Je na vás, zda dáte přednost masu bez kosti či s kostí. Ve druhém případě musíte dbát zvýšené opatrnosti a maso s kostí dobře propéct.

2

Marinádu připravíte prošleháním citronové šťávy, oleje a tekutého medu. Vznikne emulze, do které přidáte pepř a drobně nasekané zelené bylinky. Množství záměrně neuvádím, čím více, tím lépe. Sůl do marinády nepřidáváme, solíme až před grilováním.

3

Plátky masa obalte marinádou a nechte v chladničce alespoň jeden nebo dva dny před přípravou odležet. Těsně před vložením na gril kotlety osolte. Maso během grilování otáčejte, med rychle karamelizuje a pálí se. Pokud se vám povede maso nepřipálit, odměnou bude křehoučký kořeněný plátek.

4

Grilované maso podávejte s čerstvou zeleninou a chlebem. Bylinky jsou výrazné a tak není potřeba žádný dresing.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak ugrilovat kotlety s rozmarýnem
Léto je v plném proudu a tak mnoho z nás dává přednost rychlým, jednoduchým jídlům na grilu. Grilovat se dá nejen na zahradě, ale třeba i na balkoně v…
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.