Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct bábovku s příchutí Earl Grey | recept

Bábovka s příchutí Earl Grey | recept. Bábovka – neexistuje moučník, na který by bylo v oběhu takové množství receptů. Bábovka je většinou rychle hotová, s minimem práce a zvládne ji upéct i začátečník. A kousek domácí bábovky ráno ke snídani vás příjemně naladí na celý den. Bábovka z následujícího receptu vydrží dlouho vláčná a má příjemnou příchuť černého čaje.

Co je potřeba

  • 250 g polohrubé mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 120 g másla
  • 250 ml mléka
  • 1 balení pečivového prášku
  • kávová lžička čaje Earl grey
  • 4 lžíce strouhaných mandlí, ořechů nebo kokosu
  • rozinky podle chuti
  • mouka a tuk na formu
1

Oddělíme žloutky a bílky ze 3 vajec. Ke žloutkům přidáme cukr, máslo a společně vše utřeme.

2

Do utřené pěny přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a lžičkou podrceného čaje společně s kokosem nebo strouhanými ořechy.

3

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh se musí šlehat v nádobě, která nesmí být mastná a bílky musejí zůstat bez sebemenšího kousku žloutku. Jinak bychom sníh nevyšlehali do správné tuhosti.

Do misky k základu těsta přilijeme mléko, rychle promícháme a vmícháme ušlehané bílky. Můžeme přidat do těsta rozinky předem namočené v rumu.

4

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 °C asi 40 minut. Zkusíme zapíchnout dřevěnou špejli do těsta a pokud zůstane po vytažení suchá, bábovka je upečená. Po krátkém zchladnutí bábovku vyklopíme. Krájíme chladnou, sypeme moučkovým cukrem nebo polijeme čokoládou. Ať Vám chutná!

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Banánová bábovka | recept. Následující recept využijete, zbydou-li vám doma přezrálé hnědé banány, na které už nikdo nemá chuť. Uvnitř bývají banány j…
Bábovka z dýně | recept. Hokkaido dýně propůjčí pečeným moučníkům svoji krásnou žlutou barvu, což je výhodou zejména v zimním období, kdy vejce nemají…
Mrkvová bábovka | recept. Mrkev se v české kuchyni uplatňuje hlavně v slaných pokrmech, ale lze ji výborně využít i ve sladkých jídlech. Když se mrkev…