Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept

Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept

Jak upéct „Blondies“  –  brownies z bílé čokolády | recept. Ano, skutečně! Brownies se jednoduše přebarvilo na blond, a že mu to sluší! Milovníci bílé čokolády přece nemohou být ochuzeni o dobrotu jakou klasické brownies je. Moučník s křupavým povrchem, uvnitř vláčný až tekutý. Tato bílá verze doplněná lískovými oříšky dokonale uspokojí chuťové pohárky volající po sladkém.

Co je potřeba

Uvedené množství odpovídá formě srnčí hřbet o velikosti 12 cm x 30 cm

  • 150 g másla
  • 150 g kvalitní bílé čokolády
  • 2 velká vajíčka
  • 100 g krupicového cukru
  • 75 g hladké mouky
  • 75 g lískových oříšků
  • špetka soli
1

Nejdříve čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni a promíchejte. Nechejte pozvolna chladnout.

Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept
2

Mezitím vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Pomožte si šlehacími metlami.

Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept
Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept
3

K vyšlehaným vajíčkům s cukrem postupně pomalu vmíchejte zchladlou čokoládovou směs.

Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept
4

Přidejte prosátou hladkou mouku a špetku soli.

Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept
5

Na závěr do směsi vsypte nahrubo nasekané oříšky a promíchejte.

Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept
6

Vlijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě při 170 ˚C  30 – 35 minut. Respektive tak dlouho, až je povrch pevný, mírně lesklý, ale suchý. Vnitřek by měl zůstat lehce tekutý, tudíž trik se zapíchnutou špejlí na zkoušku, zda je moučník upečený, nebude fungovat.

Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept
7

Upečené „blondies“ nechejte ve formě vychladnout, během chladnutí ještě trochu zpevní. Krájejte raději menší kousky, brownies v bílém přelivu je opravdu sladké.

Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept

Tipy

Nahrubo nasekané lískové oříšky můžete před přidáním do těsta ještě nasucho opražit. Zvýrazníte tak jejich chuť.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články