Jak upéct bosonožské koláče | recept
04. Září 2020
Bosonožské koláče mají jednu zvláštnost. Tyto kynuté koláče nejsou kulaté, ale čtveraté. Bosonožské koláče lze plnit tvarohovou, makovou, povidlovou náplní nebo ořechy. Postup přípravy bosonožských koláčů představuje Drahomíra Medová a děti z Bosonoh. Seznam potřebných ingrediencí naleznete pod videem. Dobrou chuť!
Co je potřeba
Těsto:
- 1 kg mouky – z toho 700 g hladké výběrové mouky + 300 g polohrubé výběrové mouky
- 250 g moučkového cukru
- 250 g másla
- 80 g droždí
- 1 kávová lžička soli
- 8–10 žloutků
- 0,5 l mléka
- troška oleje
Náplň:
- 1 kg tvarohu
- 250–300 g cukru
- 1,5 balení vanilkového cukru
- kůra z jednoho citronu
- 2 žloutky
Další zajímavé články
Jak připravit čokoládové krokety
Jak připravit čokoládové krokety | recept na čokoládové jednohubky. Čokoládové krokety sice nepatří mezi nejzdravější a nejlehčí dezerty, zkuste si je…
Jak upéct máslové sušenky s karamelizovanou slunečnicí
Jak upéct máslové sušenky s karamelizovanou slunečnicí | recept na sušenky, které mohou být i vánočním cukrovím. Každý rok před Vánoci zkouším nové re…
Jak upéct cukroví se Solamylem | recept
Cukroví se Solamylem | recept. Těsto na toto cukroví je univerzální. Nemusíte ho plnit jen kávovým krémem, ale jakýmkoli jiným, i třeba marmeládo…
Jak upéct cukroví z vlašských ořechů | recept
Cukroví z vlašských ořechů | recept. Cukroví s vlašskými ořechy je bez náplně a nemusí se nechávat dlouho rozležet, proto ho můžete péci na posle…
Jak upéct pomerančové sušenky s marcipánem | recept
Pomerančové sušenky s marcipánem | recept. Zdobné pomerančové sušenky vypadají složitě, ale jsou snadné a celkem rychlé. Mají výrazně pomerančovo…
Diskuze k videu