Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct bosonožské koláče | recept

04. Září 2020

Bosonožské koláče mají jednu zvláštnost. Tyto kynuté koláče nejsou kulaté, ale čtveraté. Bosonožské koláče lze plnit tvarohovou, makovou, povidlovou náplní nebo ořechy. Postup přípravy bosonožských koláčů představuje Drahomíra Medová a děti z Bosonoh. Seznam potřebných ingrediencí naleznete pod videem. Dobrou chuť!

Co je potřeba

Těsto:

  • 1 kg mouky – z toho 700 g hladké výběrové mouky + 300 g polohrubé výběrové mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g másla
  • 80 g droždí
  • 1 kávová lžička soli
  • 8–10 žloutků
  • 0,5 l mléka
  • troška oleje

Náplň:

  • 1 kg tvarohu
  • 250–300 g cukru
  • 1,5 balení vanilkového cukru
  • kůra z jednoho citronu
  • 2 žloutky
Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak připravit čokoládové krokety
Jak připravit čokoládové krokety | recept na čokoládové jednohubky. Čokoládové krokety sice nepatří mezi nejzdravější a nejlehčí dezerty, zkuste si je…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.