Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct citronem provoněnou jogurtovou bábovku | recept

Jak upéct citronem provoněnou jogurtovou bábovku | recept. Elegantní, chuťově jemná a jogurtově vláčná bábovka, které neskonalou vůni propůjčí svěží citronová šťáva podpořená výraznou citronovou kůrou.

Co je potřeba

  • 2 vejce
  • 230 g krupicového cukru
  • 60 ml oleje
  • 1 větší citron
  • 280 g bílého smetanového jogurtu
  • 260 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
1

Cukr metličkou vyšlehejte s vejci do světlé pěny.

2

Přimíchejte olej, bílý jogurt a provoňte šťávou i najemno nastrouhanou kůrou z celého citronu.

3

Nakonec zapracujte mouku s práškem do pečiva.

4

Dohladka vymíchaným litým těstem poté naplňte vymazanou a vysypanou bábovkovou formu (silikonovou formu stačí jen lehce vymazat olejem) a pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C), 50–60 minut (až špejli zapíchnutou do těsta vytáhnete suchou, bez vlhkých drobečků).

Bábovku nechejte ve formě zcela vychladnout a následně podávejte jemně pocukrovanou či ozdobenou kopečkem lahodné smetany.

  • Stejně fantastickou a voňavou bábovku upečete i s limetkou či pomerančem.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články