Jak upéct čokoládové briošky | recept
22. Květen 2018
Čokoládové briošky | recept. Briošky představují tradiční francouzské pečivo, které se v každé části Francie připravuje jinak. Společným znakem rozličných druhů briošek je pouze ten, že jsou pečeny ze sladkého kynutého máslového těsta. V následujícím článku najdete recept na trochu zdravější a lehčí čokoládové briošky. Ty tradiční jsou totiž připravovány z velkého množství másla a bílé pšeničné mouky.
Co je potřeba
- 150 g hladké špaldové mouky
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g povoleného másla
- 125 ml mléka
- 1 vejce a 1 žloutek na potření
- 10 g čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného)
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 bio vanilkový cukr
- špetka soli
- 200 g čokolády
- Z uvedeného množství připravíme asi 15 ks briošek.
- Briošky můžete plnit i jinými náplněmi nebo je upéct bez náplně a podávat mazané třeba máslem a džemem.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct brownies s ořechy zdravěji | recept
Zdravější brownies s ořechy | recept. Milovníkům čokolády jistě nemusíme představovat čokoládový dezert zvaný brownies. Ostatním snad postačí inf…
Jak připravit minutku z vepřového masa
Jak připravit minutku z vepřového masa | recept na minutku nebo grilované vepřové maso. Jestliže se rozhodnete maso podle následujícího receptu připra…
Jak na domácí Ferrero Rocher
Jak na domácí Ferrero Rocher | recept na domácí ferrero kuličky. Kdo by nemiloval, luxusní pochoutku zvanou Ferrero Rocher, že? Jemnou, vláčnou, krémo…
Jak uvařit rajčatovou polévku s čočkou
Jak uvařit rajčatovou polévku s čočkou | recept na rajčatovo-čočkovou polévku. Rajčatová polévka s čočkou? Nebo čočková polévka s rajčaty? J…
Jak uvařit rizoto s červenou řepou a koprem z rýže Arborio
Jak uvařit rizoto s červenou řepou a koprem | recept na rizoto z červené řepy z rýže Arborio. Aneb hezky zdomácněle růžové rizoto. Dokonalá harmonie c…
Diskuze k článku