Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct čokoládové kostičky s marcipánovým krémem | recept na cukroví

Jak upéct čokoládové kostičky s marcipánovým krémem | recept na cukroví. Famózní cukrovinka, která nejen že skvostně vypadá, ale i chutná. Čtverečky tmavého kakaového těsta spojené sladkým máslovým krémem z marcipánu chuťově podpořené hořkou čokoládovou polevou a sladkou bílou čokoládovou ozdobou, jsou po svém uležení naprostou fantazií.

Co je potřeba

Na kakaové linecké těsto:

  • 220 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • 30 g tmavého kakaa

Na marcipánový krém:

  • 100 g marcipánu
  • 100 g másla
  • 2 lžíce rumu

Na čokoládovou polevu:

  • 1 balení hořké čokoládové polevy
  • 150 g čokolády na vaření
  • slabý plátek Omegy pro lesk polevy

Na ozdobu:

  • nahrubo nasekanou bílou čokoládu
1

Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem do jemné pěny.

2

Přidejte žloutky, mouku i kakao a vypracujte vláčné, měkké, nelepivé těsto. V případě potřeby podsypejte trochou mouky. Těsto pak nechejte v lednici do druhého dne proležet.

3

Následně z vychlazeného těsta vyválejte mezi dvěma archy pečicího papíru plát přibližně 3 mm silný a vykrajujte z něj malé čtverečky.

4

Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a 10 minut pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C). Po vytažení z trouby upečené kousky ihned sejměte z plechu a nechejte chladnout na mřížce.

5

V průběhu pečení a chladnutí čtverečků utřete z najemno nastrouhaného marcipánu, změklého másla a rumu hladký krém.

Chcete-li mít krém opravdu hladký, bez jakýchkoliv nastrouhaných kousků marcipánu, pomozte si metlami či kuchyňským robotem.

6

Připraveným krémem poté natírejte polovinu upečených čtverečků a slepujte je s těmi nenamazanými. Takto dejte do lednice, aby krém zpevnil a kostičky držely pohromadě.

7

V mezidobí si z balení hořké čokoládové polevy, čokolády na vaření a omegy připravte lesklou čokoládovou polevu.

8

Čokoládu na vaření rozpusťte ve vodní lázni, koupenou čokoládovou polevu rovněž rozpusťte, a to dle návodu na obalu a poté obě v misce promíchejte s kouskem omegy.

9

Do takto připravené polevy následně z jedné strany namáčejte zatuhlé slepené kostičky.

10

Na závěr jednotlivé kousky ozdobte nahrubo nasekanou bílou čokoládou, kterou nanášejte co nejdříve po smočení kousků v čokoládové polevě tak, aby poleva byla ještě teplá, vláčná a nezatuhlá.

Zdobit můžete i malou kuličkou marcipánu, sloupnutou mandlí či jedinečnými kakaovými boby.

Před podáváním nechejte cukroví alespoň 1–2 dny v chladu proležet a zvláčnět.

  • Marcipánový krém báječně ochutí mandlový likér Amaretto a kapka mandlového aroma
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.