Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct dezert Banánový mls | recept

12. Březen 2019

Banánový mls? Když mě honí mlsná, tak mě tento dortík vždycky potěší. Jeho hořká chuť korpusu, sladká náplň a jednoduchost přípravy, to vše si snad zamiluje každý i z toho „nejmlsnějšího koutku“. O recept na tento výborný dortík se s vámi teď ráda podělím.

Co je potřeba

Suroviny – korpus dortu: na kulatou formu o průměru 28 cm budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 60 g oleje
  • 150 g cukru krupice
  • 90 g polohrubé mouky
  • 40 g kakaa

Suroviny – náplň dezertu:

  • 750 g měkkého tvarohu
  • 5 polévkových lžic moučkového cukru
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks ztužovače šlehačky
  • Rum dle chuti (3 lžíce)
  • 2 banány
  • piškoty
1

Jak udělat korpus: Žloutky vyšleháme s 1/3 cukru a olejem. V druhé míse si vyšleháme bílky se zbylým cukrem. Obě hmoty spojíme a opatrně přimícháme mouku a kakao. Olejem vymažeme dortovou formu a vysypeme moukou. Nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 15 minut.

2

Mezitím se pustíme do zhotovení náplně dortíku. Jak na to? Smetanu vyšleháme se ztužovačem. A přidáme tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr a rum. Suroviny na náplň dortu pečlivě smícháme.

3

Je už korpus hotový? To je pro nás jasný povel, abychom se pustili do velkého finále. Na vychladlý dortový korpus naneseme tenkou vrstvu naší domácí náplně z tvarohu. A poklademe na kolečka nakrájenými banány. Náplň si šetříme i pro další vrstvy.

4

U vrstvení dortíku totiž ještě zdaleka nekončíme. Výtečnou chuť a konzistenci dodají dortíku také obyčejné dětské piškoty. Ty pokládáme na krém a kolečka banánů. A cukrářskou práci završíme vrstvou z náplně.

5

Hotový dort, říkám mu Banánový mls, posypeme nakonec buď kakaem nebo Grankem. Prostě tím, co máme po ruce doma. Dezert dáme vychladit nejlépe do druhého dne v lednici. Teprve tehdy chutná výtečně. Mlsání zdar!

Pokud nechcete krájet banány na kolečka, můžete je nakrájet podélně nebo rozmixovat a zamíchat do náplně.

|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak zavařit jablka na štrúdl | recept
Jak zavařit jablka na štrúdl | recept. Jablka patří mezi naše nejzdravější a nejčastěji pěstované druhy ovoce. Obzvláště v zimě je vhodné do…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.