Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct domácí Brumík řezy | recept

Jak upéct domácí Brumík řezy | recept. Piškotovou čokoládou plněnou cukrovinku ve tvaru líbivého medvídka děti prostě zbožňují. Ovšem věřte, že za tuto domácí verzi Brumíka budou zbožňovat i vás. Neskonale vláčným a lahodně voňavým litým řezům protknutým sametově jemnou čokoládovou polevou jednoduše neodolají – a to ani dospělí.

Co je potřeba

Na těsto:

  • 5 vajíček
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky vanilkového aroma (esence)
  • 200 ml oleje
  • 300 g hladké mouky
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 1 kypřící prášek

Na čokoládovou polevu:

  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády na vaření
  • 150 g mléčné čokolády
1

Do nádoby vhodné ke šlehání rozklepněte vajíčka a spolu s krupicovým cukrem je vyšlehejte elektrickými metlami do pěny.

2

Za stálého šlehání, ale na menší otáčky přidejte do směsi vanilkový cukr i aroma a tenkým pramínkem pomalu přilévejte olej.

3

Poté po částech vařečkou zapracujte mouku s mlékem a po spotřebování veškerého jejich množství směs ještě na závěr při nízkých otáčkách prošlehejte.  

4

Nakonec do těsta přidejte kypřící prášek.

5

Lité těsto přemístěte do pečicím papírem vyloženého plechu s vyšším okrajem a pečte dozlatova v předem vyhřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 ° C) 30–35 minut.  

6

V průběhu pečení v kastrůlku prohřejte smetanu s čokoládou a na mírném ohni míchejte, dokud nevznikne hladká poleva. Hotovou polevu udržujte teplou. V případě, že by zchladla a tím jemně zatuhla, před dalším použitím ji na plotně na mírném ohni opět povolte.

7

Do upečeného korpusu ihned po vytažení z trouby udělejte koncem vařečky díry. Dbejte ovšem na to, abyste těsto nepropíchli skrz naskrz.

8

Nyní už jen celý korpus přelijte připravenou polevou, přičemž pečlivě vyplňte i jednotlivé otvory a nechejte vychladnout. Poté plech přesuňte do lednice a jakmile poleva zatuhne, můžete krájet na řezy. Doporučuji ovšem vydržet do druhého dne.

  • Čokoládovou polevu můžete dle své chuti libovolně upravovat a obměňovat. Pro vyloženě sladkou verzi použijte jen mléčnou čokoládu, naopak pro méně sladkou zase jen čokoládu na vaření. Nebo můžete pouze pozměnit jejich poměr.   
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.