Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct domácí bulky na hamburgery | recept

Domácí bulky na hamburgery | recept. Upéct si domácí bulky na hamburgery není nic složitého. Podle našeho receptu se musí podařit každému, i tomu, kdo s kynutým těstem nemá moc zkušeností. Bulky si můžete upéct do zásoby, vydrží vláčné dva dny a dobře se zmrazují.

Co je potřeba

  • 425 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 20 g droždí
  • 12 g krupicového cukru
  • 8 g soli
  • 25 g tekutého medu
  • 38 g rostlinného oleje
  • semínka na posyp
  • vejce na potření
1

Ve vlažném mléce rozmíchejte cukr, rozdrobte do něj droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Pak přidejte sůl, moukumed (raději méně než více) a odvážené množství rostlinného oleje. Vypracujte tužší těsto a nechte zakryté na teplém místě asi hodinu kynout.

2

Vykynuté těsto vyklopte na pomoučenou desku a rozdělte na 7 kousků. Každý kousek bude vážit asi 110 g.

3

Z jednotlivých kousků vytvarujte bulky. Snažte se nepřidávat moc mouky, aby těsto zůstalo nadýchané. Bulky položte na plech vyložený papírem na pečení a nechte kynou po dobu, než se zahřeje trouba. Nastavte ji na 200 °C.

4

Jakmile je trouba nahřátá, potřete všechny bulky rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem nebo mákem. Pak vložte do trouby na střední rošt a pečte zhruba 20 minut. Doba je orientační, záleží na nastavení spotřebiče.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články