Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct dýňovo-tvarohový koláč | recept

Jak upéct dýňovo-tvarohový koláč | recept

Dýňovo-tvarohový koláč | recept. Dýňové koláče netřeba představovat. Jejich obliba v posledních letech stoupla. Vyzkoušejte ho tentokrát v kombinaci s tvarohem. Díky němu bude koláč vláčnější a typickou dýňovou chuť tvaroh trochu zjemní. Proto se bude koláč jistě zamlouvat i těm, kteří dýni moc nefandí. Křehký korpus je pak samozřejmostí.

Co je potřeba

       Na těsto budeme potřebovat:

  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • trocha vody (dle potřeby)
  • špetka soli
  • 80 g másla nebo hery
  • 50 g cukru krystal
  • špetka kypřicího prášku

      Na náplň si připravte: 

  • 200 g dýňového pyré
  • vanička tvarohu
  • 2 vejce
  • 100 g cukru krystal
1

Dýňové pyré připravíme jednoduše. Dýni nakrájíme na kostky a uvaříme do změknutí. Případně ji můžeme upéct. Hotovou dýni pak rozmixujeme s trochou vody na pyré. 

2

Mezitím si přichystáme těsto. Všechny ingredience nasypeme a nalijeme do mísy a rukama nebo v robotu zpracujeme na těsto. To pak rukama vymačkáme do formy tak, aby se utvořily okraje. 

3

V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a dýňové pyré a ještě krátce prošleháme, aby vznikla hladká konzistence. Takto vzniklou náplň necháme krátce odpočinout v lednici. 

4

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia. Vyndáme si náplň z lednice a opatrně ji nalijeme do formy. Uhladíme povrch a vložíme do trouby. Koláč pečeme asi 50 minut, dokud se náplň nezpevní a korpus nezezlátne. Koláč necháme zcela zchladnout a pak krájíme na řezy.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct koláč s blumami | recept
Jak upéct koláč s blumami | recept
Koláč s blumami | recept. Ovocné koláče všeho druhu prostě k letním měsícům neodmyslitelně patří. Proto není na škodu mít v rukávu více různých recept…
Jak upéct tvarožník s rozinkami
Jak upéct tvarožník s rozinkami
Tvarožník s rozinkami | recept na dezert. Koláč z křehkého těsta s vyšší vrstvou tvarohové nádivky, díky které zůstane dlouho vláčný. Tak se dá popsat…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.