Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct jednoduchý jablečný koláč z Lotus sušenek

Jak upéct jednoduchý jablečný koláč z Lotus sušenek | recept na rychlý jablečný koláč na plech. Propojení skořicových karamelizovaných sušenek s jablky, skořicí a třtinovým cukrem, který podpoří karamelový nádech, spolu s dalšími, pro pečení důležitými ingrediencemi, zajistí úžasně voňavou, nadýchanou a vláčnou záležitost, která je kafíčku jako dělaná. Takový vyšší stupeň běžně ke kávě podávané Lotus sušence.

Co je potřeba

Uvedené množství odpovídá formě o velikosti 31x23 cm.

Těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 100 g třtinového cukru
  • 7 lžic oleje
  • 8 lžic mléka
  • 3 vajíčka
  • 150 g Lotus sušenek

Jablečná náplň:

  • 4 velká nahrubo nastrouhaná jablka (přibližně 800 g i více)
  • 1-2 lžičky mleté skořice
  • ½ sáčku vanilkového cukru

Zálivka:

  • 2 vajíčka
  • 4 lžíce oleje
  • 50 g krupicového cukru

+ 100 g Lotus sušenek na posypání koláče

1

Do větší mísy dejte veškeré ingredience potřebné na těsto. Tedy mouku, prášek do pečiva, špetku soli, třtinový cukr, olej, mléko, vajíčka a 150 g najemno rozdrcených, rozmixovaných, Lotus sušenek. Vše důkladně promíchejte do litého těsta.

2

Jablka oloupejte, nahrubo nastrouhejte a smíchejte se skořicí a vanilkovým cukrem. Zde klidně použijte pro podpoření chuti cukr skořicový.

3

A ještě si připravte zálivku. Na tu v misce prošlehejte vajíčka, olej a krupicový cukr.

4

Když máte vše připraveno, vyložte formu pečícím papírem a nalijte těsto.

5

Na něj naneste ochucená jablka. Ovšem šťávu, kterou v mezidobí pustí, slijte.

6

Zalijte je vaječnou zálivkou.

7

A na závěr zasypte zbylými rozdrcenými sušenkami (100 g).

8

Koláč pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 50 minut.

9

Linoucí se vůně upečeného koláče Vám těžko dovolí vydržet až do jeho úplného vychladnutí. Tudíž když alespoň malinko zchladne, vařte kávu a tuto nadýchanou a vláčnou dobrotu s chutí podávejte.

Do závěrečného posypu z Lotus sušenek můžete směle přimíchat i pár mletých oříšků. Chuťově je to dokonalé a navíc po upečení více křupavé.

Při pečení klidně použijte o něco větší formu. Těsta stačí opravdu tenká vrstva, během pečení dosti vyběhne.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.