Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kakaové kostky z ovesných vloček a Cottage sýru | bezlepkový recept

Jak upéct kakaové kostky z ovesných vloček a Cottage sýru | bezlepkový recept. Nesmírně lehoučké, nadýchané a vláčné jsou tyto kakaové kostky upečené bez zrníčka mouky. Zato jsou plné ovesných vloček a smetanových hrudek Cottage sýru. Spolu s lahodným arašídovým máslem a voňavým kořením jsou pak vynikající dobrotou, která je navíc takovým zdravějším mlsáním.

Co je potřeba

Uvedené množství odpovídá formě o velikosti 20 x 30 cm

  • 4 vajíčka
  • 250 g Cottage sýru
  • 70 g arašídového másla
  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 5 lžic třtinového cukru
  • 2 lžíce tmavého kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva

Na polevu: (pro zdravější verzi můžete polevu vynechat)

  • 150 g bílé čokolády
  • 30 g rostlinného tuku Omega
1

V míse nejprve utřete arašídové máslo s Cottage sýrem.

2

Přidejte celá vejce a dobře promíchejte.

3

Do velice řídké směsi přidejte veškeré suché suroviny. To znamená vločky, cukr, prášek do pečiva a kakao. Pokud nemáte jemné vločky, ale pouze klasické, stačí je před přidáním do těsta částečně rozmixovat.

4

Lité těsto rozprostřete do papírem vyložené formy a povrch uhlaďte.

5

Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) přibližně 35 minut. Povrch by po upečení měl být pevný, ale pružný a zapíchnutá špejle při testování suchá.  

6

V průběhu pečení začněte pomalu ve vodní lázni rozpouštět nalámanou bílou čokoládu s rostlinným tukem Omega, který čokoládu lehce naředí.

7

Upečený korpus nechejte ve formě mírně zchladnout a poté nakrájejte na kostky o velikosti, jakou uznáte za vhodnou. Tyto kakaové kostky lze podávat jako řezy ke kávě, kde je lepší mít větší kostky, ale snadno s nimi doplníte i mísu s vánočním cukrovím, a to, pokud je nakrájíte na kostičky menší.

8

Kostky následně polijte rozpuštěnou bílou čokoládou a nechejte zatuhnout.

Úžasně nadýchané a zdravé řezy, kostky či vánoční kostičky skladujte v lednici, kde vydrží vláčné opravdu dlouho.

Do těsta můžete přisypat i hrst nasekaných nesolených arašídů, báječně doplní chuť arašídového másla.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.