Co je potřeba

Na těsto:

  • 6 vajec
  • 60 ml vody
  • 200 g krupicového cukru
  • 6 lžic oleje
  • 220 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva

Na želé:

  • 700 g meruněk
  • 10 rovných polévkových lžic krupicového cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • 6 polévkových lžic Maizeny (kukuřičný škrob) nebo vanička pudinku
  • trochu vody na rozdělání škrobu

Na tvarohovou vrstvu:

  • 4 polévkové lžíce Maizeny
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 400 ml mléka
  • 250 g měkkého tvarohu v kostce
  • 150 ml smetany ke šlehání

Poleva:

  • čokoláda na polevu
1

Žloutky z 6 vajec utřeme v misce s cukrem a olejem do pěny. Přidáme vodu, promícháme a střídavě přidáváme mouku promíchanou s pečivovým práškem a tuhý sníh, který jsme vyšlehali z 6 vaječných bílků. Hotové těsto nalijeme do tuhým tukem vymazaného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem. Jestliže na dno plechu položíme papír na pečení, ušetříme si práci s vymazáváním a vysypáváním. Plech pak také lépe umyjeme. Korpus na kostky pečeme 25-30 minut při teplotě 170 °C. Upečený necháme vychladnout.

2

Meruňky očistíme a vypeckujeme. Meruňky zakapeme citronovou šťávou, posypeme cukrem a rozvaříme. Do rozvařených meruněk vlijeme v malém množství vody rozmíchanou Maizenu, necháme přejít varem a odstavíme. Pro větší jemnost směs rozmixujeme. Po částečném vychladnutí nalijeme meruňkové želé na prochladlý korpus, vyrovnáme stěrkou a necháme v chladu ztuhnout.

3

Promíchanou Maizenu, vanilkový a krupicový cukr zavaříme do mléka. Postupujeme stejně, jako při vaření pudinku. Pudinkem můžeme kukuřičný škrob také nahradit. Do vychladlého pudinku vmícháme tvaroh a ušlehanou smetanu. Tvarohovou směs naneseme na ztuhlé meruňkové želé. Uhladíme stěrkou.

4

Nakonec moučník polijeme rozpuštěnou čokoládou nebo čokoládovou polevou. V chladničce necháme vychladit, poté krájíme na kostky. Aby čokoláda při krájení nepopraskala, nahříváme si nůž v horké vodě. Ať Vám chutná!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.666665
Average: 4.7 (3 votes)