Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct křehké arašídové hromádky | recept na cukroví

Jak upéct křehké arašídové hromádky | recept na cukroví. Křupavé, perníkovým kořením provoněné hromádky z arašídů a kandovaného ovoce, které jsou konzistencí velice podobné suchárku. 

Co je potřeba

Z uvedeného množství upečete přibližně 50 křehkých hromádek

  • 150 g hladké mouky
  • 110 g třtinového cukru
  • 2 vajíčka
  • 100 g nahrubo nasekaných nesolených arašídů
  • 50 g kandovaného ovoce
  • ½ balíčku vanilkového cukru
  • 1 lžička perníkového koření
  • ½ lžičky jedlé sody

Ozdobení:

  • 100 g čokolády na vaření
  • tenký plátek Omegy (100% rostlinný tuk)
  • půlky arašídů

 

1

V míse vyšlehejte vajíčka s cukrem do pěny.

2

Přisypte mouku, jedlou sodu, nasekané arašídy, vanilkový cukr a perníkové koření.

3

Částečně zapracujte a přidejte kandované ovoce. Vše důkladně promíchejte do pevného těsta. Těsto je opravdu hutné a poměrně lepivé. Je to tak ale v pořádku.

4

Připravené těsto překryjte potravinářskou fólii a nechejte do druhého dne odpočinout v lednici.

5

Z vychlazeného těsta následně tvořte lžičkou malé hromádky, které skládejte v patřičných rozestupech vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem.  Ač je těsto výrazně lepivé, hromádky z něj vytvoříte překvapivě snadno. Těsto ale musí být opravdu vychlazené. Případně lžičku namočte ve studené vodě.

6

Takto připravené vložte do předem vyhřáté trouby na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C) a pečte zhruba 20-25 minut. Hromádky by po upečení měly být lehce zbarvené dohněda, zlatavé a stále trochu měkké a nadýchané. Po vytažení z trouby, vzhledem ke zbytkovému teplu, ještě dojdou.  

7

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s plátkem Omegy.

8

Vzniklou čokoládovou polevou hromádky ozdobte. Na závěr posypte arašídy a nechte ztuhnout.

Kandované ovoce můžete zkombinovat i s kandovanou třešní, která arašídovou hromádku krásně barevně oživí.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články