Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct krémovo-čokoládový koláč ze tří ingrediencí

Jak upéct krémovo-čokoládový koláč ze tří ingrediencí | ultrarychlý recept na snadný koláč upečený ze 3 ingrediencí. Tento recept se nese ve zanmení čísla tři. Poč?

3 pozitiva receptu = žádná mouka, žádná přeslazená bomba, žádná tuková nálož. A navíc: 3 další pozitiva receptu = žádné dlouhé hodiny strávené v kuchyni, žádná složitost, žádná skrytá cukrářská záludnost. A na závěr snad jen: stačí pouze 3 ingeridence = smetanový sýr, hořká čokoláda a vajíčka.

Co je potřeba

  • 3 vajíčka
  • 130 g smetanového sýru (žervé, lučina, pomazánkové máslo apod.)
  • 150 g hořké čokolády
1

Nejdříve hořkou čokoládu rozlámejte na menší kousky a rozpusťte ve vodní lázni.

2

U vajíček oddělte bílky od žloutků. Z bílku vyšlehejte tuhý sníh.

3

Smetanový sýr vařečkou vymíchejte dohladka, přidejte rozpuštěnou čokoládu a znovu vymíchejte.

4

Pak přidejte žloutky a zapracujte je do čokoládového krému.

5

Na závěr jemně vmíchejte sníh z bílků.

6

Nadýchaný čokoládový krém nalijte do formy vyložené pečícím papírem.

7

Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 ˚ C, 15 minut, pak teplotu snižte na 160 ˚ C a pečte dalších 15 minut. Poté troubu vypněte a koláč tam ještě nechejte přibližně 10 minut dojít. Dodržet uvedený postup pečení je důležité pro výslednou nadýchanost koláče.

8

Po vychladnutí servírujte k čaji či kávě nejlépe ozdobené čokoládovým topingem a kopečkem šlehačky.

Bílou a sladší verzi získáte, když místo hořké čokolády přidáte čokoládu bílou. Další variantou může být přidaný kokos, oříšky či skořice. Fantazii se meze nekladou.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.