Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct krémový cheesecake s cornflakes | recept

Jak upéct krémový cheesecake s cornflakes | recept. Cheesecaky jsou velmi variabilní – pečené, nepečené, s náplní tmavou či světlou. Existuje i nepřeberné množství máslovo-sušenkových korpusů. Ale korpus připravený z křupavých cornflakes? Je výborný a určitě stojí za vyzkoušení! Cornflakes, smíchané s máslem a medem, totiž vytvoří luxusní základ pro jakoukoli krémovou náplň.

Co je potřeba

Uvedené množství je do dortové formy o průměru 23 cm

Korpus:

  • 140 g Cornflakes
  • 70 g másla
  • 4 lžíce medu

Krémová náplň:

  • 1 vanička plnotučného tvarohu
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 žervé
  • 100 g třtinového cukru
  • ½ sáčku vanilkového cukru
  • 2 vajíčka
  • ½ sáčku vanilkového pudinku
  • šťáva z půlky citronu
1

V míse smíchejte rozdrcené lupínky s rozpuštěným máslem a medem. Spojte v základ podobný kompaktnější drobence.

2

Dortovou formu vyložte pečicím papírem a lupínkový základ natlačte (doslova napěchujte) na dno formy. Jelikož se bude korpus kvůli medu jemně lepit, pomozte si při pěchování dnem skleničky či lžičkou. Takto připravený základ dejte do lednice chladit.

3

Mezitím si připravte krémovou náplň. Ve větší míse smíchejte veškeré ingredience potřebné k jejímu vytvoření. Tedy tvaroh, pomazánkové máslo, žervé, třtinový a vanilkový cukr, vajíčka, pudinkový prášek a šťávu z citronu. Důkladně promíchejte do hladkého krému.

4

Krémem potřete vychlazený korpus.

5

Pečte v předem vyhřáté troubě při 175 °C 45 – 50 minut. Povrch by měl být po upečení jemně třaslavý, ale pružný na dotek, nesmí se lepit na prsty. Upečený cheesecake nechejte ve formě vychladnout, poté ho přemístěte do lednice, kde krásně zatuhne.

6

Vychlazený cheesecake krájejte ostrým nožem a podávejte. Můžete dozdobit čokoládovým topingem či ovocným rozvarem například z borůvek či jahod.  

Svou variabilitu cheesecaky nezapřou ani ve verzi korpusu z lupínků. Těch je na trhu nemalé množství. Můžete tedy i zde experimentovat a kombinovat, barevně ladit. Například klasické kukuřičné cornflakes jsou světlejší a žlutější, než mnou použité pohankové. Krásně by ladily s jakoukoliv tmavou náplní.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.