Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kynutou vánočku s mandlemi a rozinkami | recept

08. Prosinec 2013

Recept na kynutou vánočku s mandlemi a rozinkami. Přichystáme si nejprve kvásek. Droždí rozdrobíme v míse, přidáme špetku cukru, 1 dl teplého mléka, zaprášíme moukou a necháme kynout přibližně čtvrt hodiny. Dále prosejeme mouku, přidáme sůl, následuje cukr, máslo, mléko, žloutky a citronová kůra, vykynutý kvásek a rozinky, z těchto surovin vypracujeme těsto na vánočku. Necháme kynout 3 hodiny. Z těsta na vánočku vytvoříme prameny, které spleteme. Vánočku pečeme při 200°C, po 10 minutách teplotu v troubě snížíme na 180°C. Pečeme vánočku krok za krokem podle video receptu.

Co je potřeba

Suroviny na 2 vánočky:
1 kg polohrubé mouky
250 g másla
200 g krupicového cukru
80 g droždí
50 g rozinek
50 g mandlí
4 žloutky
0,5 l mléka
1 lžička soli
1 citrón (kůra)
1 vejce na potírání

Doba pečení vánočky: 40 minut

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct vánočku | recept
Vánočka | recept. Tradiční vánoční kynuté pečivo, které nesmí chybět v žádné domácnosti – to je vánočka, štědrovka, houska nebo calta. Receptů na váno…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.