Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct linecký kokosový koláč | recept

Jak upéct linecký kokosový koláč | recept. Luxusně jemný a kokosem prostoupený koláč, ve kterém právě kokos svou úžasnou chutí a vůní obohatí nejen krémovou náplň, ale i vláčné máslové těsto.

Co je potřeba

Na těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 1 vajíčko
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g strouhaného kokosu

Na kokosovou náplň:

  • 300 g krémového sýru typu Lučina, žervé či pomazánkové máslo
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 200 ml 12% smetany na vaření
  • 3 vajíčka
  • 80 g moučkového cukru
  • 80 g strouhaného kokosu
1

Hladkou mouku, moučkový cukr, povolené máslo, vajíčko a kokos propracujte v míse do pevného a vláčného těsta, které se nelepí.

2

Těsto vyválejte či prsty urovnejte do pečicím papírem vyložené formy a vytvořte přibližně 2 cm okraje. Takto dejte na 15–20 minut předpéct do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C).

3

Mezitím si připravte kokosovou náplň, na níž v míse promíchejte krémový sýr, tvaroh, smetanu, vajíčka, cukr a kokos.

4

Následně velice řídkou náplň nalijte na předpečený korpus.

5

Vložte zpět do trouby, teplotu snižte na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C) a pozvolna ještě asi hodinu dopékejte.  

Jakmile se okraje výrazněji zabarví, koláč vyndejte a nechejte ve formě zcela vychladnout a nejlépe i přes noc zatuhnout. Poté ostrým nožem nakrájejte na řezy. Ty si nejlépe vychutnáte hezky vychlazené a den či dva proleželé.

Pro ještě výraznější kokosovou chuť, můžete do náplně místo smetany použít kokosový nápoj Alpro či přímo kokosové mléko, se kterým náplň nebude ani tak řídká. V případě jeho použití ale doporučuji zvolit do náplně tvaroh polotučný, jelikož kokosové mléko je samo o sobě tučné dost.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.