Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct majolkové muffiny s pomerančovým nádechem | recept

Jak upéct majolkové muffiny s pomerančovým nádechem | recept. S majonézou v kuchyni vykouzlíte zaručené dobroty. A to, ať už ji přidáte do čehokoliv, či k čemukoliv. Ale že zaručenou dobrotu vykouzlíte i v případě, když ji přidáte do sladkého pečení, tomu jsem sama nevěřila. Přesvědčila jsem se a vykouzlila tyto dokonale vláčné muffiny, jejichž chuť je vyladěna úžasným spojením pomerančové kůry a skořice. Navíc na Vás uvnitř čeká pomerančové překvapení.

Co je potřeba

  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g krupicového cukru
  • 125 g majolky
  • 200 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžičky pomerančové kůry
  • 1 lžička skořice
  •  12 lžiček pomerančové marmelády (případně meruňkové či broskvové)
1

Ve  větší míse promíchejte dohladka veškeré ingredience kromě marmelády. Vznikne tužší lité těsto. V případě potřeby dodejte ještě 50 ml mléka.

2

Formu na muffiny vyložte papírovými ozdobnými košíčky a do každého vlijte přibližně jednu lžíci těsta, na kterou naneste jednu plnou lžičku marmelády.

3

Zbylým těstem pak košíčky doplňte.

4

Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C dozlatova, asi 35 – 40 minut. Po vychladnutí můžete podávat.

Muffiny můžete obměnit za verzi bez marmeládového překvapení. Jsou díky majolce opravdu vláčné, tudíž pokud je upečete jen tak bez náplně, budou stále vynikající. Anebo můžete do těsta pro zvýraznění chuti přidat kandovanou pomerančovou kůru.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.