Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct mandarinkový cheesecake s karamelovými sušenkami | recept

Jak upéct mandarinkový cheesecake s karamelovými sušenkami | recept. Korpus z lahodných karamelových sušenek je přímo luxusním základem pro svěží tvarohovou náplň s mandarinkou v hlavní roli. Náplň je citrusem ochucena, provoněna i barevně zpestřena.

Co je potřeba

Uvedené množství odpovídá dortové formě o průměru 23 cm

Korpus:

  • 200 g Lotus sušenek
  • 80 g másla

Náplň:

  • 500 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 200 g smetanového jogurtu či zakysané smetany
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • šťáva z 1 mandarinky
  • kůra ze 2 mandarinek
  • 1 vajíčko

 

1

Karamelové sušenky rozmixujte či najemno nadrťte (v sáčku válečkem) a smíchejte v míse s povoleným máslem.

2

Vzniklou drobenku rukou natlačte (upěchujte) do vymazané či pečicím papírem vyložené dortové formy a dejte na chvíli chladit do lednice.

3

V mezidobí v míse promíchejte tvaroh s jogurtem a moučkovým cukrem do hladkého krému. Místo jogurtu lze přidat zakysanou smetanu, se kterou bude výsledný koláč ještě o něco lahodnější a jemnější.

4

Do tvarohové směsi zapracujte vajíčko, kukuřičný škrob a mandarinkovou kůru i se šťávou. Část kůry si můžete nechat stranou na závěrečné dozdobení.

5

Náplň naneste na vychlazený karamelový korpus.

6

Pečte v předem vyhřáté troubě při 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C) přibližně 50 minut, kdy by okraje měly být pevnější, jemně zabarvené, ale střed stále malinko třaslavý, ovšem povrch pevný a pružný na dotek.

Po upečení nechte koláč vychladnout ve formě. Před servírováním můžete cheesecake ozdobit mandarinkovou kůrou či zbylými sušenkovými drobečky.

Stejně dokonale jako Lotus sušenky poslouží i kořeněné Spekulky.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.