Co je potřeba

  • polohrubá mouka (2 hrnky)
  • prášek do pečiva (1 sáček)
  • vejce (2 ks pokojové teploty)
  • cukr krupice (1 hrnek)
  • vanilkový cukr (1 sáček)
  • mléko (1 hrnek)
  • olej (0,5 hrnku)
  • kakao (dle potřeby)
  • tuk a mouku/strouhanku na vymazání formy
1

Do hluboké mísy rozklepněte vejce, přidejte uvedené množství cukru a směs utřete do pěny. 

2

Přidejte vanilkový cukr, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Všechny ingredience důkladně smíchejte.

3

Nyní přidejte hrnek mléka a půl hrnku oleje. Opět důkladně celou směs zamíchejte.

4

Vezměte menší misku a oddělte část připraveného těsta. Následně do těsta nasypete kakao. Těsto se díky kakaa obarví a vytvoří u bábovky mramorový efekt.

5

V dalším kroku důkladně vymažte formu na bábovku tukem a vysypte ji moukou či strouhankou.

6

Do formy nalijte část světlého těsta a na něj část tmavého těsta. Vrstvy vždy promíchejte párátkem či lžící. Pokračujte, dokud nebudete mít obě těsta ve formě.

7

Bábovku vložte do předem vyhřáté trouby. Bábovku pečeme při teplotě 180 °C po dobu 90 minut. Přeji dobré mlsání.

Tipy
  • Pokud vám nejde bábovka vyklopit, postavte ji dnem vzhůru a na ni položte navlhčenou utěrku.
Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
1
Average: 1 (1 vote)