Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct nadýchané košíčky z kešu oříšků a čokolády | recept

Jak upéct nadýchané košíčky z kešu oříšků a čokolády | recept. Neskutečně lahodný košíček plný kešu oříšků a čokolády, který se doslova rozplývá na jazyku. Je nadýchaný, uvnitř příjemně vláčný, a navíc kouzelně voní.

Co je potřeba

  • 200 g kešu oříšků
  • 200 g čokolády na vaření
  • 3 vajíčka
  • 90 g cukru krupice
  • 3 lžíce rumu
  • malé papírové košíčky
1

Kešu oříšky a nahrubo nakrájenou čokoládu vložte společně do mixéru či sekáčku potravin a rozmixujte (nasekejte) do co nejjemnější konzistence.

2

Směs přendejte do větší mísy.

3

Ručním šlehačem vyšlehejte vajíčka s cukrem do pěny.

4

Vaječnou pěnu přemístěte do mísy k rozdrcené čokoládě s kešu oříšky, současně přilijte i rum, a jemně vše dohromady promíchejte.

5

Vzniklým těstem plňte papírové košíčky. Pokud máte košíčky té nejmenší velikosti, dávejte do košíku lžičku až dvě těsta. Určitě ale košíčky neplňte až po okraj.

6

Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) asi tak 20-25 minut. Košíčky by po vytažení z trouby měly být jen lehce zabarvené a stále měkké, nadýchané, ovšem s pevným povrchem. Po vychladnutí se mohou podávat.

Stejně tak lahodné košíčky můžete upéct i z loupaných mandlí.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články