Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept

Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept

Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept. Bublanina, coby nadýchaný a vláčný piškot s ovocem, je osvědčená klasika, která prostě chutná. A bude chutnat, i když se zrovna nebudeme držet osvědčené klasiky v podobě jahodové či třešňové verze. Taková angreštová je také bravurní. Ne zcela typická, co se týče přidaného ovoce, ale o to více zaujme a chuťové pohárky rozhodně potěší. Lehce nakyslá chuť angreštu dodá sladkému piškotovému těstu šmrnc.

Co je potřeba

Uvedené množství je do koláčové formy o průměru 28 cm

  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 180 g moučkového cukru
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 150 ml vlažné vody
  • 4 vajíčka
  • angrešt libovolné barvy a odrůdy
1

Z angreštu nejprve odštípněte přebytečnou stopku a zbytek kalicha (bubáka). Já zvolila angrešt červený. Barevně lépe vypadá a především ho máme na zahradě. Ale vůbec se nebojte sáhnout po bílé nebo nažloutlé variantě, se kterou sice bublanina není až tak barevně výrazná, přesto je chuťově  stejně dokonalá.

Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept
2

Ve větší míse promíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva.

Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept
3

 K promíchané mouce s práškem přisypte moučkový cukr, přilijte olej, vodu a přidejte vajíčka.

Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept
4

Vypracujte hladké polotekuté těsto.

Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept
5

Těsto rovnoměrně rozetřete do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Bublanina upečená v koláčové formě o průměru 28 cm je poměrně vysoká. Těsto dost vyběhne. Pokud  máte raději tenčí těsto, zvolte formu větších rozměrů, či zcela jiný plech (pekáč).

Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept
6

Těsto ve formě ozdobte angreštem v množství, které uznáte za vhodné, podle toho, jak moc máte rádi bublaninu ovocnou či piškotovou.

Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept
7

Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C  (horkovzdušná trouba 160 °C), 45 minut dozlatova.

Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept
8

Vláčný a nadýchaný angreštový zázrak nechejte vychladnout, následně pokrájejte na klínky a pocukrované podávejte

Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept

Tipy

Čerstvý angrešt je sezonní, letní záležitostí. To ovšem neznamená, že si tuto fajnovou bublaninu nemůžete dopřát i v zimních měsících. Tam si skvěle poradíte s angreštem kompotovaným či mraženým. U kompotovaného angreštu počítejte s tím, že výsledná bublanina bude o něco sladší.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články