Jak upéct nekynuté housky s cottage sýrem | recept na nekynuté pečivo. Věřte, že i bez droždí a zdlouhavého kynutí lze upéct dokonale křupavé, buclaté housky. A v tomto případě i úžasně vláčné díky přidanému cottage sýru. S pomocí jedné mísy, jedné vařečky a s několika základními surovinami máte během chvíle na stole dokonalé domácí pečivo v podobě lahodných nekynutých housek.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete přibližně 12 – 15 menších housek, bochánků.
400 g hladké mouky (může být i špaldová, či hladká a špaldová smíchaná půl na půl)
400 g cottage sýru
2 vajíčka + 1 vajíčko na potření
3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
1 lžička celého kmínu
+ semínka na posypání (dýňová, sezamová, lněná či slunečnicová)
1
Cottage sýr rozmixujte tyčovým mixérem. Nemusí být rozmixovaný zcela dohladka, jen aby byl kompaktnější.
2
V míse pak smíchejte prosetou mouku, prášek do pečiva, sůl, kmín (jak drcený tak celý), 2 vajíčka a rozmixovaný cottage sýr.
3
Důkladně propracujte do hladkého, celistvého a dobře zpracovatelného těsta. V případě, že je těsto příliš lepivé, přisypte trochu mouky.
4
Z těsta tvarujte bochánky, případně si ruce namočte či poprašte moukou, a skládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Bochánky dávejte dál od sebe, při pečení nabudou.
5
Následně je na vrchu nařízněte do kříže, aby se lépe propekly, potřete rozmíchaným vajíčkem a posypte semínky dle Vašeho výběru.
6
Pečte v předem vyhřáté troubě na 175 ˚ C, 40–45 minut, dokud housky nezezlátnou.
7
Úžasně vláčné bochánky jsou nejlepší ještě mírně teplé, dokonale křupavé, a to naprosto s čímkoliv. Doporučuji ale jen samotné s máslem či čerstvým sýrem posypané jarní zelenou cibulkou.
Tipy
Pokud máte semínka v oblibě, směle jich pár zapracujte i do samotného těsta.
Jak upéct brownies řezy s krémovou nádivkou | recept. Až neuvěřitelné snadné a přitom tak fantastické. Řezy, které mají veškeré přednosti luxusních čo…
Diskuze k článku