Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct netradiční bábovku s mascarpone | recept

20. Leden 2018

Tradiční bábovka se peče snad v každé rodině a téměř všem chutná. Vyzkoušejte si ji nyní připravit poněkud netradičně, a to s krémem z mascarpone a s pistáciemi. Zkoušíte-li rádi nové recepty a výjimečné chutě, pak si určitě upečte bábovku podle následujícího receptu od Markéty Krajčovičové z kanálu Kuchyně Lidlu. Bábovka vypadá skvěle na talíři a její chuť Vás rozhodně nezklame.

Co je potřeba

Těsto

  • 6 vajec
  • 250 g cukru krystal
  • 250 ml rostlinného oleje
  • 150 ml vlažné vody
  • 250 g polohrubé mouky
  • 15 g kypřicího prášku do pečiva
  • 150 g solených a pražených pistácií
  • máslo (na vymazání)

Krém

  • 750 g mascarpone
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 200 ml zakysané smetany (obsah tuku 18 %)
Autor: redakce
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct mramorovou bábovku I recept
Jak upéct mramorovou bábovku I recept
Jak upéct mramorovou bábovku I recept¨. Bábovky patří, spolu s dalšími buchtami a cukrářskými výrobky, ke každé nedělní návštěvě. V jiných dnech zase…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.