Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct netypické peprmintové placičky | recept na výborné cukroví

Jak upéct netypické peprmintové placičky | recept na výborné cukroví. Neuvěřitelně jednoduché, s neuvěřitelným nápadem. Přesně takové jsou tyto křehké placičky dochucené peprmintovými pralinkami. Svěží nádech pralinek spolu s hořkou čokoládou, cukrem a jemným máslem vytvoří překvapivě lahodnou chuť, která dokonale oživí vánoční mísu plnou známých příchutí.

Co je potřeba

Z uvedeného množství upečete 45-50 placiček

  • 100 g peprmintových pralinek v čokoládě (60 g do těsta + 40 g na obalení)
  • 150 g moučkového cukru (50 g do těsta + 100 g na obalení)
  • 120 g másla
  • 150 g hladké mouky

 

1

Peprmintky dejte přibližně na hodinu do mrazáku a teprve poté je najemno nastrouhejte.

2

40 g nastrouhaných pralinek smíchejte v misce se 100 g moučkového cukru a připravte si tak směs na obalení upečených placiček.

3

Ke zbytku (60 g) bonbónů přidejte změklé máslo, hladkou mouku a zbývajících 50 g moučkového cukru.

4

Vypracujte vláčné, nelepivé a hezky tvárné těsto, ze kterého v dlaních tvořte malé kuličky. Na plech vyložený pečicím papírem kuličky skládejte v dostatečných odstupech, jelikož během pečení se z nich stanou placičky.

5

Připravené kuličky pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) přibližně 15 minut. Upečené placičky vytahujte z trouby lehce zlatavé a ještě měkké. Vzhledem ke zbytkovému teplu na plechu ještě dojdou a zkřehnou.

6

Voňavé placičky nechejte 2-3 minuty zchladnout a dokud jsou ještě teplé, obalujte je v cukru smíchaném s nastrouhanými peprmintkami.

Zcela vychladlé je přendejte do vzduchotěsné nádoby a dejte jim pár dnů na proležení a zvláčnění. Teprve pak vás překvapí opravdu výtečnou a netradiční chutí.

Do placiček doporučuji použít klasické Peprmintky od Orionu (Peprmintky v hořké čokoládě). Zkoušela jsem i z čokoládových plátku s mátovou příchutí známých jako After Eight, které jsou chuťově téměř totožné, ale špatně se s nimi pracuje. Respektive špatně se strouhají, a navíc obsahují málo náplně.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.