Co je potřeba

Na těsto:

  • 420 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce mléka
  • špetka soli

Na ořechovou krustu:

  • 200 g vlašských ořechů
  • 100 g másla
  • 3 lžíce medu
  • 20 g krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru

Na pudinkový krém:

  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • ½ l mléka
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 120 g másla

Na dokončení:

  • trochu rumu smíchaného s mlékem
  • rybízový či jiný ostřejší džem na potření
1

Troubu předehřejte na  teplotu 180 °C. Jako první si připravte všechny ingredience na těsto. Nasypte je do větší mísy a rukama zpracujte na tuhé těsto. Připravené těsto rozdělte na dvě poloviny a obě vyválejte tak, aby pokryly pekáč.

2

Pekáč vyložte pečicím papírem a přesuňte na něj jednu z přichystaných placek z těsta. Následně jej vložte do trouby a řezy pečte asi 10 – 15 minut dozlatova. Mezitím si připravte pudink podle klasického postupu. Po uvaření nechte zcela vychladnout. Než se tak stane, utřete máslo s cukrem do pěny. Jakmile je pudink studený, zašlehejte do něj máslový krém.

3

V dalším kroku si připravte ořechovou krustu. Vlašské ořechy nasekejte na menší kusy. Na pánvi nechte rozpustit cukr na karamel, poté stáhněte pánev z plamene a přidejte všechny ostatní ingredience. Vše dobře promíchejte, aby se suroviny v karamelu důkladně obalily.

4

Ořechovou směs naneste na druhou neupečenou placku a pečte přibližně po dobu 15 minut, aby bylo těsto dostatečně propečené.  

5

Spodní placku z těsta lehce pocákejte rumem smíchaným s mlékem, poté rozetřete zavařeninu a na ní naneste pudinkový krém.

6

Následně spodní placku přiklopte plackou s ořechovou krustou a nechejte rozležet minimálně 24 hodin na chladném místě (takto připravené ořechové řezy vám v lednici vydrží minimálně 4 dny).

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)