Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct ořechové trojhránky

16. Říjen 2020

Jak upéct ořechové trojhránky | recept na ořechový moučník. Chuť sladších, jemně zkaramelizovaných ořechů v kombinaci s pikantnější marmeládou a lineckým těstem je výjimečná. Jen prosím, buďte ohleduplní k případně přítomným alergikům. Pokud se budete před nimi až moc rozplývat nad chutí moučníku, budou vám závidět. Sdílím s vámi recept na vynikající ořechové trojhránky, které jsou předurčeny pro víkendové posezení u kávy.

Co je potřeba

Uvedené množství je na plech o velikosti 32 x 23 cm

Těsto:

  • 100 g hladké mouky
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • 100 g másla
  • 70 g cukru krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vajíčko

Ořechová hmota:

  • 50 g másla
  • 6 lžic vody
  • 120 g třtinového cukru
  • 70 ml smetany na vaření
  • 250 g jakýchkoliv ořechůj – směs i jeden druh (vlašské, lískové, kešu, mandle)

+ výraznější marmeláda např. z černého nebo červeného rybízu

1

Na těsto smíchejte hladkou mouku, kukuřičný škrob, povolené máslo, cukr krystal, vanilkový cukr a vajíčko. Vypracované těsto dejte na dvě hodiny vychladit do lednice.

2

Mezitím si připravte ořechovou hmotu. Na pánvi rozpusťte máslo, třtinový cukr a vodu. Na mírném plameni nechejte základ jemně napěnit, zkaramelizovat. Poté přidejte nasekané ořechy a jemně promíchejte. Na závěr vlijte smetanu a chvilku „poduste“.

3

Vychlazené těsto vyválejte na plát o tloušťce cca 0,5 cm. Plát přeneste na plech vyložený pečícím papírem a potřete marmeládou.

4

Na marmeládu pak naneste ořechovou směs (ne zcela horkou), urovnejte a pečte v předem vyhřáté troubě na 175 °C po dobu cca 30 minut.

5

Po vychladnutí vykrájejte trojhránky (trojúhelníčky).

Jeden tajný tip – trojhránky vykrojené v menší verzi můžete využití i jako vánoční cukroví.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.