Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct plněné šišky z mletého masa

Jak upéct plněné šišky z mletého masa | recept z mletého masa. Šišky z mletého masa si můžete připravit dvojím postupem a to podle toho, kolik máte zrovna času. První varianta vyžaduje delší čas na přípravu, je nutné umlít maso a zpracovat špenát. Druhou máte hotovou během chvilky, stačí koupit mleté maso a ochucený mražený špenát v obchodě. Zvažte, co vám nejlépe vyhovuje a dále postupujte podle následujících kroků.

Co je potřeba

  • 500 g mletého masa (nejlépe směs hovězího a vepřové)
  • 1 celé vejce
  • 1 středně velká cibule
  • strouhanku (2 cm pod okraj hrnku 0,25 l)
  • mléko na zvlhčení 
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • trochu oleje nebo sádla
  • ochucený porcovaný zmrazený špenát
  • sušený česnek podle chuti
1

Na malém množství sádla nebo oleje dorůžova osmahněte drobně pokrájenou cibulku. Sceďte přebytečný tuk a cibulku nechte vychladnout. Strouhanku zalijte trochou mléka a nechte asi 10 minut nabobtnat. Mléka přidejte jen tolik, aby vznikla hustá kaše.

2

Mleté maso rozdrobte do mísy, osolte, opepřete, přidejce vejce, osmahnutou studenou cibulku a namočenou strouhanku. Vše dohromady spojte.

3

Mražený špenát posypte sušeným česnekovým práškem a nepatrně solí. Záleží na značce špenátu, některé obsahují úhledné kousky, jiné směs větších a malých. Větší kusy rozbijte pomocí nože, ale opatrně ať se nepořežete.

4

Navlhčenýma rukama odebírejte kousky masové směsi a zabalte do nich špenát. Rukama vytvarujte šišku nebo bochníček a zprudka opečte na pánvi potřené tukem ze všech stran.

Potom šišky přendejte na plech s papírem na pečení a dopečte v troubě při 200 °C. Tento způsob mně byl doporučen v diskusi pod jedním článkem a je bezvadný. Tímto bych chtěla autorům nápadu poděkovat. Prý se takto připravují i řízky.

Jako přílohu k tomuto pokrmu zvolte vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články