Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct pravou vánoční drážďanskou štólu | recept

26. Prosinec 2014

Drážďanská štóla? Aby ne, právě z Drážďan pochází tento vánoční pečený moučník zapečený se sušeným ovocem a ořechy. Historie vánoční štóly je zajímavá. Na samém počátku, už v 15. století, se štóla v Drážďanech pekla jako církevní postní jídlo jen z mouky, kvasnic a vody. Po zrušení zákazu používat do štóly máslo byli ale drážďanští pekaři zatíženi poplatky, ze kterých se platila výstavba církevních chrámů. Na vánočních trzích v Drážďanech dnes ale nesmí pravá vánoční štóla chybět. A tady je recept od Majkla.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct rozinkové cukroví | recept
V tuto dobu už mnohé hospodyňky vyhledávají recepty na vánoční cukroví, ať už na stránkách časopisů, nebo na netu. Také se ráda nechávám inspirovat a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.