Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct pruhovaný chlebíček | recept

Jak upéct pruhovaný chlebíček | recept

Pruhovaný chlebíček | recept. Někdy není chuť ani čas na složitější pečení a přesto musíte rodině nějaký moučník upéci. Pro tyto případy se hodí rychlé recepty, které však přes jejich nenáročnost na talíři i hezky vypadají. Ideální jsou různé chlebíčky pečené ve formě na srnčí hřbet či klasické chlebíčkové. Povrch chlebíčku jen pocukrujeme a sladké zakousnutí ke svačině máme během 45 minut hotové.

Co je potřeba

  • 4 celá vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • 125 g másla
  • vanilkový cukr
  • 130 ml mléka
  • 270 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 70 g kakaa
  • tuk a mouka na formu
1

Celá vejce, cukr a vlažné rozpuštěné máslo vyšleháme pomocí ručního mixeru. Přidáme promíchanou mouku s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem. Zamícháme a zředíme studeným mlékem.

2

Těsto rozdělíme na polovinu a do jedné části přidáme kakao. Nemusíme kakaem obarvovat polovinu, je možné obarvit těsta více, pak bude chlebíček  kakaovější (hnědý).

3

Formu vymažeme tuhým tukem a vysypeme hrubou moukou, kokosem nebo strouhankou. Teflonovou formu nemusíme vymazávat, těsto se nepřichytí.

4

Formu naplníme těstem, střídáme světlé a kakaové vrstvy. Do formy vložíme 3-4 polévkové lžíce těsta, uhladíme a do středu dáme lžící druhé těsto. Opatrně rozprostřeme do krajů formy a takto pokračujeme do spotřebování těsta.

5

Chlebíček upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C. Péci se bude asi 30 minut. Zkusíme špejlí, upečené těsto se na ni nenalepí.

Chlebíček necháme několik minut ve formě vychladnout a pak vyklopíme. Povrch posypeme moučkovým cukrem. Krájíme po vychladnutí. Místo sypání cukrem můžeme polévat polevou nebo čokoládou.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct rybízový chlebíček | recept
Jak upéct rybízový chlebíček | recept
Rybízový chlebíček | recept. Ovocné moučníky k létu patří. Chlebíček s rybízem si snadno a rychle upečete i bez vážení. Stačí suroviny na chlebíček od…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.