Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct řezy Raffaello | hrnkový recept na kokosové řezy

01. Květen 2022

Jak upéct řezy Raffaello | hrnkový recept na vláčné kokosové řezy bez krému. Milovníci kokosu do pozoru. Je tu jedna opravdu rychlá, snadná a úžasná dobrota, která je i bez jakéhokoliv krému či náplně krásně vláčná a nedusivá. Hovoříme o lahodných kokosových řezech Raffaello. Na první pohled sice taková klasická, laicky řečeno suchá buchta, ale díky jedné ingredienci popírá veškeré zákonitosti a mile překvapí.

Co je potřeba

Uvedené množství je na plech o velikosti 32 x 23 cm.

Těsto:

  • ½ hrnku moučkového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 plné lžíce strouhaného kokosu
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku oleje

Posypka:

  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • ½ hrnku moučkového cukru

Zálivka:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml mléka
  • 3 lžíce rumu
1

Těsto si připravte v míse smícháním veškerých potřebných surovin. Vše řádně promíchejte, aby v těstě nebyly žádné hrudky.

2

V druhé misce si promíchejte moučkový cukr s kokosem na posypku.

3

Těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem a celé rovnoměrně zasypte posypkou.

4

Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C, 30–40 min. do mírného zezlátnutí kokosové posypky.

5

V průběhu pečení si připravte zálivku smícháním smetany, mléka a rumu.

6

Zálivkou řezy ihned po vytažení z trouby zalijte.

7

Pak už jen vyčkejte, až řezy zchladnout a můžete servírovat.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat řezy Rafaelo | recept
Jak udělat řezy Rafaelo | recept. Řezy Rafaelo se hodí na všední i sváteční příležitost, skvěle chutnají ke kávičce nebo čaji. Postup přípravy řezů Ra…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.