Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct řezy Raffaello | hrnkový recept na kokosové řezy

27. Listopad 2020

Jak upéct řezy Raffaello | hrnkový recept na vláčné kokosové řezy bez krému. Milovníci kokosu do pozoru. Je tu jedna opravdu rychlá, snadná a úžasná dobrota, která je i bez jakéhokoliv krému či náplně krásně vláčná a nedusivá. Hovoříme o lahodných kokosových řezech Raffaello. Na první pohled sice taková klasická, laicky řečeno suchá buchta, ale díky jedné ingredienci popírá veškeré zákonitosti a mile překvapí.

Co je potřeba

Uvedené množství je na plech o velikosti 32 x 23 cm.

Těsto:

  • ½ hrnku moučkového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 plné lžíce strouhaného kokosu
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku oleje

Posypka:

  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • ½ hrnku moučkového cukru

Zálivka:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml mléka
  • 3 lžíce rumu
1

Těsto si připravte v míse smícháním veškerých potřebných surovin. Vše řádně promíchejte, aby v těstě nebyly žádné hrudky.

2

V druhé misce si promíchejte moučkový cukr s kokosem na posypku.

3

Těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem a celé rovnoměrně zasypte posypkou.

4

Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C, 30–40 min. do mírného zezlátnutí kokosové posypky.

5

V průběhu pečení si připravte zálivku smícháním smetany, mléka a rumu.

6

Zálivkou řezy ihned po vytažení z trouby zalijte.

7

Pak už jen vyčkejte, až řezy zchladnout a můžete servírovat.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat řezy Rafaelo | recept
Řezy Rafaelo se hodí na všední i sváteční příležitost, skvěle chutnají ke kávičce nebo čaji. Postup přípravy řezů Rafaelo je standardní jako na bábovk…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.