Co je potřeba

Co je potřeba na těsto:

  • 4 vejce
  • 40 g třtinového cukru
  • 80 g hladké špaldové mouky

Na náplň si připravíme:

  • 4 větší jablka
  • 1 lžíci třtinového cukru (pokud jsou jablka sladká nemusíme přidávat vůbec)
  • 1/2 lžičky mleté skořice
1

Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme bez slupek nahrubo. Poté je smícháme s třtinovým cukrem a mletou skořicí a rozprostřeme na plech, který jsme si vyložili pečicím papírem. Pokud jsou jablka hodně šťavnatá, je vhodné z nich přebytečnou tekutinu vymačkat.

2

V míse ušleháme celá vejce s třtinovým cukrem do husté pěny a do směsi poté jemně vmícháme špaldovou mouku.

3

Těsto nalijeme na rozstrouhaná jablka a rovnoměrně jej rozetřeme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 170 – 180 °C a těsto pečeme asi 10 – 15 minut dozlatova.

4

Posléze plát otočíme pečicím papírem nahoru, pečicí papír odstraníme a dosud teplou roládu zavineme.

5

Krájíme ji teprve po vychladnutí. Jablečnou roládu podáváme samotnou, případně se zmrzlinou nebo přelitou vanilkovou omáčkou.

Tipy
  • Nastrouhaná jablka je možné posypat rozinkami a nasekanými ořechy.
  • Vychladlou roládu lze vylepšit čokoládovou polevou, není to však nutné.
  • Plát těsta je lepší vyklopit na čistý kus pečicího papíru, půjde pak snáze srolovat. Případně můžete k rolování použít utěrku.
Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.2
Average: 4.2 (5 votes)