Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct sicilskou pizzu | recept

Jak upéct sicilskou pizzu | recept

Sicilská pizza | recept. Jestliže u pokrmů upřednostňujete silnější vrstvu těsta, máme pro Vás tip na skvělou sicilskou pizzu. Sicilská pizza má silné nadýchané těsto a dá se poklást nejrůznějšími ingrediencemi dle Vaší chuti. Její příprava je vhodná i pro začátečníky.

Co je potřeba

Co je potřeba na těsto:

  • 350 ml vlažné vody
  • 500 g hladké špaldové mouky (část můžete nahradit celozrnnou špaldovou moukou)
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli

Co je potřeba na dokončení:

  • Rajčatová omáčka na potření (asi 150 ml)
  • Čerstvé či sušené bylinky
  • Šunka, salám či kuřecí maso, strouhaný sýr a zelenina na pokladení pizzy
1

Sušené droždí promícháme s 50 ml vlažné vody a necháme jej chvilku aktivovat. V jiné míse hněteme mouku se zbylou vodou, následně přidáme aktivované droždí a vše opět promícháme šlehačem s hnětacími háky nebo vařečkou. Nakonec přilijeme i olivový olej a těsto osolíme. Necháme jej pod utěrkou kynout asi půl hodiny, posléze jej znovu promícháme a necháme půl hodiny vykynout. Těsto bude díky tomu hladké.

2

Těsto rukama vmačkáme na plech vyložený pečicím papírem tak, aby mělo všude přibližně stejnou tloušťku.

3

Po celé ploše rozetřeme rajčatovou omáčku a pizzu poklademe libovolnými ingrediencemi (např. špenátem, žampiony, lilkem, cibulí, cherry rajčaty apod.), posypeme ji strouhaným sýrem a čerstvými či sušenými bylinkami. Skvěle se hodí třeba bazalka, oregano či rozmarýn.

4

Pizzu vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme ji zhruba 20 minut v závislosti na tloušťce těsta. Sicilskou pizzu podáváme teplou i studenou.

 

Tipy

  • Jestli je pizza dostatečně upečená, vyzkoušejte pomocí špejle.
  • Na sicilskou pizzu můžete použít pálivý salám a sušené či nakládané chilli papričky.
  • Chuť sicilské pizzy skvěle doplní černé olivy.
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.