Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct svačinový chlebíček se sýrem a šunkou | recept

Jak upéct svačinový chlebíček se sýrem a šunkou | recept. Chlebíček, který je splněným snem mnoha rodičů dětí školou povinných. Každý jeho plátek totiž obsahuje vše pro svačinu potřebné, tedy šunku, sýr i zeleninu. Upečený chlebíček tak stačí jen ukrojit, zabalit a svačina je tím připravená. Navíc chuťově jemná a barevně pestrá.

Co je potřeba

Uvedené množství odpovídá formě na biskupský chlebíček

  • 170 g hladké mouky
  • 80 ml mléka
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • 2 vajíčka
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g šunky
  • 100 g taveného sýru
  • 100 g mraženého hrášku
  • sůl a pepř dle chuti
1

Nejprve vhoďte do vroucí vody zmražený hrášek a přibližně 4 minuty jej povařte. Poté sceďte a nechejte chladnout.

2

Ve větší míse spolu vymíchejte mouku, prášek do pečiva, vajíčka, mléko, olej, sůl i pepř.

3

Do hladkého a vláčného těsta přidejte na kostičky nakrájenou šunku a předem povařený hrášek.

4

Nakonec přidejte i tavený sýr a důkladně promíchejte, aby se sýr s těstem hezky spojil a nezůstal v hrudkách. Což snadno docílíte, pokud zvolíte tučnější sýr, který je měkký, lépe roztíratelný a lépe se tak s těstem spojí.

5

Připravené těsto přesuňte do formy na biskupský chlebíček a pečte v předem vyhřáté troubě při 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) 50–60 minut do zlatohněda. Ke konci pečení raději špejlí vyzkoušejte, zda je chlebíček opravdu upečený i uprostřed.

Nechejte ve formě vychladnout, zpevnit a poté už jen krájejte na plátky potřebné ke svačině.

Pro výraznější chuť můžete do těsta místo šunky přidat suchý salám. Úžasný je například pikantní paprikáš, který chlebíček i barevně oživí. Rovněž můžete těsto obohatit nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.