Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct sypaný vločkový koláč s borůvkami a rybízem | recept

Sypaný vločkový koláč s borůvkami a rybízem | recept. Koláče z letního ovoce chutnají vždy nejlépe, voní prázdninami a teplým letním sluncem. Pokud však postávání u plotny považujete v letních měsících za hřích, určitě oceníte následující recept. Koláč je připravený během pár minut a upečený za chvíli. Neuteče vám tak nic z prázdninových radovánek a přitom si skvěle pochutnáte. Těsto koláče se skládá z obyčejné drobenky, která se však stane neobyčejnou přidáním vloček. Uvidíte, že se po koláči zapráší.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 180 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g jemných ovesných vloček
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 400 g ovoce (rybíz, borůvky,..)
1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Nejprve si všechny sypké ingredience nasypeme do hlubší mísy a promícháme. Máslo nakrájíme na plátky nebo kostky a přidáme ho do mísy. Rukama nebo ručním mixérem zpracujeme na drobenku. Pokud by se vám zdála příliš lepivá, přidejte ještě trochu mouky nebo vloček. Je třeba použít jemné, pokud je nemáte po ruce, na hrubo namelte ty celé, ale pozor, ať vám nevznikne vločková mouka.

2

Pekáč standardní velikosti vyložte pečicím papírem (případně vymažte tukem a vysypte hrubou moukou). Dvě třetiny těsta nasypte do pekáče a rukou umačkejte. Zbylou drobenku odložte stranou. Ovoce důkladně operte a zbavte zbytků větviček a lístků. Nasypte ho do pekáče na těsto.

3

Nakonec ovoce posypejte zbylou drobenkou a vložte do trouby. Koláč pečte asi 25 minut, dokud se ovoce nerozpeče a těsto nezezlátne. Hotový koláč nechte zchladnout a podávejte pokrájený na řezy. Dobrou chuť!

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.