Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct tradiční českou vánočku | recept

25. Únor 2014

Recept na tradiční českou vánočku. Na přípravu klasické vánočky si přichystejte 1000 g polohrubé mouky, 2 vaječné žloutky, 150 g másla, asi čtvrt litru kravského mléka, 200 g moučkového cukru, 1 kostku droždí, 70 g vyloupaných nasekaných mandlí, 50 g rozinek, 1 vanilkový cukr, 1 kávovou lžičku nastrouhané citronové kůry a špetku soli. Pustíme se do tvorby těsta. Ale nejprve necháme na teplém místě vzejít kvásek. Celý recept na tradiční českou vánočku zhlédněte ve videoreceptu.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct vánočku | recept
Vánočka | recept. Tradiční vánoční kynuté pečivo, které nesmí chybět v žádné domácnosti – to je vánočka, štědrovka, houska nebo calta. Receptů na váno…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.