Jak upéct tradiční českou vánočku | recept
25. Únor 2014
Recept na tradiční českou vánočku. Na přípravu klasické vánočky si přichystejte 1000 g polohrubé mouky, 2 vaječné žloutky, 150 g másla, asi čtvrt litru kravského mléka, 200 g moučkového cukru, 1 kostku droždí, 70 g vyloupaných nasekaných mandlí, 50 g rozinek, 1 vanilkový cukr, 1 kávovou lžičku nastrouhané citronové kůry a špetku soli. Pustíme se do tvorby těsta. Ale nejprve necháme na teplém místě vzejít kvásek. Celý recept na tradiční českou vánočku zhlédněte ve videoreceptu.
Další zajímavé články
Jak upéct vánočku s březovým cukrem | recept pro diabetiky
Jak upéct vánočku s březovým cukrem | recept pro diabetiky. Potřebovala jsem vánočku bez cukru a v pekárně mně tvrdili, že do každého kynutého těsta s…
Jak upéct vánočku | recept
Vánočka | recept. Tradiční vánoční kynuté pečivo, které nesmí chybět v žádné domácnosti – to je vánočka, štědrovka, houska nebo calta. Receptů na váno…
Jak upéct věnec z kynutého těsta s ořechovo-medovou náplní
Recept na kynuté těsto z následujícího článku se hodí i na pečení vánočky, mazance a jiných druhů pečiva ( do těsta přidejte jen rozinky). Stejné je t…
Jak si udělat velikonoční dekorace
Jak si udělat velikonoční dekorace | DIY. Velikonoce jsou pohyblivým svátkem a proto jsou každý rok v jinou dobu. Slaví se první neděli po 1. jarním ú…
Jak upéct velikonoční kynutý cop | recept
Velikonoční kynutý cop | recept. Dnes se naučíme připravovat univerzální kynuté těsto, vhodné na pečení mazanců, vánoček a jiného sladkého pečiva. Těs…
Diskuze k videu